FAQs

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over de Kick-In, de introductieperiode van de Universiteit Twente. Staat jouw vraag er niet tussen, stuur ons dan een e-mail op info@kick-in.nl of bel ons tijdens kantoortijden op telefoonnummer +31 53 4892356.


Zoeken...
 • Zodra je bent ingeschreven aan de Universiteit Twente (UT) krijg je een studentnummer. Bij de eerste brief die je van ons ontvangt met informatie over het inschrijven voor de Kick-In zijn jouw studentnummer en een bijbehorend wachtwoord ingesloten. Deze gegevens werken alleen voor onze website, niet voor andere systemen van de UT.

  Enige tijd na je inschrijving ontvang je van het ICT-Servicecentrum (ICTS) van de universiteit ook nog een brief met je studentnummer en een bijbehorend wachtwoord waarmee je in kunt loggen op allerlei websites op de universiteit. Met deze combinatie kun je ook inloggen op onze website (naast de gegevens die je van ons ontvangt).

  Als je de gegevens van je ICT-account kwijt bent geraakt (de account in de brief van ICTS), kunnen we je bij de Kick-In hiermee niet verder helpen. Hiervoor moet je zodra je in Enschede bent contact opnemen met de ICTS helpdesk om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

 • De Kick-In is een introductieprogramma voor eerstejaars UT-studenten in bachelor- en (pre-)master en exchangeprogramma's om kennis te maken met je studie, de universiteit, de campus en het studentenleven in Enschede. Tijdens de Algemene Kick-In maak je kennis met de campus, de stad Enschede, alle sport-, cultuur- en gezelligheidsverenigingen en het studentenleven in Enschede. Tijdens de opleidings-Kick-In maak je kennis met al je studiegenoten en krijg je nuttige informatie over jouw opleiding.

 • We raden je sterk aan het opleidingsgedeelte van de Kick-In bij te wonen. Hierbij leer je jouw opleiding, faculteit en studievereniging kennen - zaken die nuttig gaan zijn tijdens de rest van jouw studietijd. 

  Indien je door bijvoorbeeld vakantie verhinderd bent is het wel mogelijk om je enkel voor het algemene programma in te schrijven. Bij de inschrijfwizard op de website kun je ervoor kiezen om je niet voor de opleidings-Kick-In in te schrijven, maar alleen voor het algemene deel.

 • Dat kan! De volledige Kick-In bestaat uit twee delen: een algemeen deel en een studiespecifiek deel (de opleidings-Kick-In). Bij de inschrijfwizard op de site kun je ervoor kiezen om je niet voor de algemene Kick-In in te schrijven, maar alleen voor de opleidings-Kick-In.

 •    Wanneer vindt de Kick-In plaats?   (4315 hits)

  De Bachelor & Master Kick-In 2020 vindt plaats van woensdag 19 augustus t/m woensdag 26 augustus.

   

 •    Is er een aparte Master Kick-In?   (3683 hits)

  Het Master programma lijkt heel erg op het bachelorprogramma, enkele activiteiten zijn verschillend. 

   

 •    Hoe kan ik de Kick-In betalen?   (4701 hits)

  Als je je online inschrijft voor de Kick-In kun je via iDEAL of SOFORT betalen. Zorg ervoor dat je voor de start van de Kick-In online betaald hebt, omdat er dit jaar geen fysieke registratie is. 

 • De kosten voor het algemene deel van de Kick-In 2020 voor de Bachelorstudenten bedragen +/- €10 per persoon. 

  Er zijn gedurende het algemene programma voor specifieke activiteiten nog extra kosten verbonden aan de Kick-In.

  De kosten voor de opleidings-Kick-In en wat je hier voor krijgt verschillen per opleiding en worden door de opleidings-Kick-In-commissies vastgelegd. 

 • De prijs van de Master Kick-In in 2020 bedraagt +/- 10 euro.

  Er zijn extra kosten verbonden aan de Master Kick-In gedurende het programma voor eten en drinken.

 • Er zijn elk jaar wel een paar mensen die nog geen slaapplek hebben kunnen regelen bij het begin van de Kick-In, maar dat wordt altijd opgelost binnen een doegroep. Op de eerste dag word je ingedeeld in een groep met enkele medestudenten van jouw studie en ook een paar ouderejaars begeleiders, en daarbinnen zijn eigenlijk altijd wel mensen die een plek over hebben om tijdens de Kick-In te slapen.

  Het is dan natuurlijk wel handig als je een slaapzak en evt. een kussen meeneemt. Op de eerste dag wordt een plek beschikbaar gesteld waar je je bagage kan stallen totdat je een doegroep hebt.

  De organisatie stelt geen slaapplekken beschikbaar.

 • De Kick-In begint voor alle studenten op 19 augustus. In principe moet je je voor de start van de Kick-In aanmelden. Als je gebruik wil maken van de ophaalservice, meld je dan voor 14 augustus aan. 

 • Ja! Mocht je twijfelen aan deelname aan de Kick-In omdat je minder valide bent, neem dan tijdig contact met ons op via 053 489 2356 of via info@kick-in.nl. Zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Er doen jaarlijks studenten met een chronische aandoening of handicap met veel plezier mee aan de Kick-In, dus laat je hier vooral niet door weerhouden!

 • Jazeker! Tijdens de Kick-In leer je niet alleen Enschede kennen, maar juist ook je studiegenoten en de talloze sport-, cultuur- en gezelligheidsverenigingen. Daarnaast wordt je ook wegwijs gemaakt op de universiteit en de campus.Vraag verschillende studenten die al uit Enschede komen en ze hadden de Kick-In niet willen missen! 

 • Bachelor Kick-In

  De bachelor Kick-In is voor nationale en internationale studenten die beginnen aan een bacheloropleiding aan de Universiteit Twente. Als jij volgend jaar hier gaat studeren dan is de Kick-In speciaal voor jou.

  Mocht je al een studie hier hebben gedaan, maar verander je van studie, of wil je opnieuw vrienden maken dan ben je ook welkom. 

  Master Kick-In

  De (pre) Master Kick-In is voor nationale en internationale premaster, exchange en master studenten die beginnen aan een opleiding aan de Universiteit Twente.

  Mocht je hier al je bachelor hebben gedaan, dan is er ook nog de mogelijkheid om mentor te worden. Hierbij leer je je studiegenoten kennen, en mag jij ze rondleiden door Enschede en de Universiteit.

 •    Wie organiseert de Kick-In?   (3198 hits)

  De Kick-In wordt georganiseerd door zes ouderejaars studenten, welke zich een jaar lang inzetten om een geweldige Kick-In neer te zetten. Zij vormen de Kick-In Commissie van de Universiteit Twente. Meer informatie staat hier.

  Daarnaast is er tijdens de Kick-In een groot team aan vrijwilligers die alle taken van groot tot klein uitvoert om te zorgen dat de Kick-In een succes wordt. Dit is de crew. Meer informatie over crew worden staat hier.

  Verder worden deelnemers begeleid door doegroepouders en mentoren, dit zijn oudere jaars studenten die dit leuk vinden om te doen.

 • Je kan je registreren voor het buddy programma op deze website: https://buddy.utwente.nl/

  De Kick-In en het buddy programma zijn goed te combineren.

 •    Wat is de Kick-In?   (3098 hits)

  De Kick-In is de officiële introductieperiode van de Universiteit Twente. Het is de gelegenheid om de universiteit, de campus en Enschede met al haar mogelijkheden te leren kennen en zo alle leuke aspecten van het studentenleven te ontdekken.

 •    Waar is de Kick-In?   (3466 hits)

  De Kick-In begint op de campus van de universiteit Twente. Het adres van de universiteit Twente is Drienerlolaan 5, 7522 NB Enschede. De rest van de Kick-In vindt plaats op de camps, in Enschede en zelfs in Hengelo. 

 • Dit is de start van je studentenleven! Niet alleen maak je hier vrienden voor de rest van je studentenleven en wie weet langer, ook leer je alles kennen wat het studentenleven in Enschede te bieden heeft. Je kan rustig kijken wat er op het gebied van sport, cultuur en verenigingen is en belangrijker, wat bij jou past. Je hebt de kans om in de collegebanken te zitten terwijl je bijna iedereen al kent en een mooi beeld hebt van wat je in en naast je studie kan gaan doen. Daarnaast is de Kick-In ook een geweldige periode om meegemaakt te hebben.

 • De pick-up service wordt georganiseerd door de Universiteit Twente. Voor meer informatie, kijk op https://www.utwente.nl/en/pickup/ of mail naar pickup@utwente.nl

   

 •    Hoe word ik mentor?   (3358 hits)

  Als je mentor tijdens de Master Kick-In wil worden kan je je aanmelden op deze website. Log eerst in met je studentnummer en wachtwoord en klik dan op de homepagina op: 'Meld je aan als mentor'.  

 • De Kick-In begint op 19 augustus meld je dus voor 19 augustus aan. We waarderen het wanneer je je eerder aanmeld.

 • Nee, je zal op de eerste dag al een groepje kiezen. Twee ouderejaars studenten zullen jou en je groepje van 8 tot 15 studenten de hele Kick-In lang begeleiden. Je kan met al je vragen bij ze terecht en de groep maakt de hele Kick-In gezelliger. Grote kans deze mensen vrienden worden voor de rest van je studententijd!

 • De doegroepouderbriefing is op 18 Augustus, hij zal waarschijnlijk online plaatsvinden. 

 • Ja, de Facility Market is open voor alle studenten.

 • De overheid heeft besloten dat grote evenementen tot 1 september niet doorgaan in verband met het coronavirus. Helaas kan de Kick-In daardoor ook niet in haar traditionele vorm doorgaan. Maar niet getreurd, de Kick-In gaat in aangepaste vorm nog steeds door! Op alternatieve manieren zal je tijdens de Kick-In kennismaken met alles wat het studentenleven in Enschede te bieden heeft!

 • We adviseren je om tijdens de Kick-In in Enschede te zijn, dit zorgt voor de leukste beleving van de Kick-In. We hopen namelijk dat doegroepen in huiselijke sfeer, of in parken samen kunnen komen om zo ons programma te volgen. Daarnaast proberen we ook zo veel mogelijk fysieke activiteiten te organiseren op de campus/in Enschede!