FAQs

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over de Kick-In, de introductieperiode van de Universiteit Twente. Staat jouw vraag er niet tussen, stuur ons dan een e-mail op info@kick-in.nl of bel ons tijdens kantoortijden op telefoonnummer +31 53 4892356.


Zoeken...
 • Zodra je bent ingeschreven aan de Universiteit Twente (UT) krijg je een studentnummer. Bij de eerste brief die je van ons ontvangt met informatie over het inschrijven voor de Kick-In, zijn jouw studentnummer en een bijbehorend wachtwoord ingesloten. Deze gegevens werken alleen voor onze website, niet voor andere systemen van de UT.

  Enige tijd na je inschrijving ontvang je van het ICT-Servicecentrum (LISA) van de universiteit ook nog een brief met je studentnummer en een bijbehorend wachtwoord waarmee je in kunt loggen op allerlei websites op de universiteit. Met deze combinatie kun je ook inloggen op onze website (naast de gegevens die je van ons ontvangt).

  Als je de gegevens van je ICT-account kwijt bent geraakt (het account in de brief van LISA), kunnen we je bij de Kick-In hiermee niet verder helpen. Hiervoor moet je contact opnemen met de LISA helpdesk om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

 • De Kick-In is het introductieprogramma voor eerstejaars UT-studenten in bachelor-, (pre-)master en exchangeprogramma's om kennis te maken met hun studie, de universiteit, de campus en het studentenleven in Enschede. Tijdens de Algemene Kick-In maak je kennis met de campus, de stad Enschede, alle sport-, performing arts- en gezelligheidsverenigingen en het studentenleven in Enschede. Tijdens de opleidings-Kick-In maak je kennis met al je studiegenoten en krijg je nuttige informatie over jouw opleiding.

 • We raden je sterk aan het opleidingsgedeelte van de Kick-In bij te wonen. Hierbij leer je jouw opleiding, faculteit en studievereniging kennen - zaken die nuttig gaan zijn tijdens de rest van jouw studietijd. 

  Indien je door omstandigheden verhinderd bent is het wel mogelijk om je enkel voor het algemene programma in te schrijven. Bij de inschrijfwizard op de website kun je ervoor kiezen om je niet voor de opleidings-Kick-In in te schrijven, maar alleen voor het algemene deel.

 • Dat kan! De volledige Kick-In bestaat uit twee delen: een algemeen deel en een studiespecifiek deel (de opleidings-Kick-In). Bij de inschrijfwizard op de site kun je ervoor kiezen om je niet voor de algemene Kick-In in te schrijven, maar alleen voor de opleidings-Kick-In.

 •    Wanneer vindt de Kick-In plaats?   (7979 hits)

  De Bachelor Kick-In 2024 vindt plaats van woensdag 21 t/m donderdag 29 augustus. 

   

  De Master Kick-In 2024 vindt plaats van zaterdag 24 t/m donderdag 29 augustus. 

   

 •    Is er een aparte Master Kick-In?   (6864 hits)

  Er is een aparte Master Kick-In. Het master programma lijkt op het bachelor programma, maar heeft enkele andere activiteiten en is korter. 

  Meer informatie over de Master Kick-In kan je hier vinden. 

   

 •    Hoe kan ik de Kick-In betalen?   (8454 hits)

  Als je je online inschrijft voor de Kick-In kun je via iDEAL, SOFORT, CreditCard en PayPal betalen.

   

 • De kosten voor het algemene deel van de Kick-In 2024 zijn 80 euro voor de Bachelorstudenten. 

  Er kunnen gedurende het algemene programma voor specifieke activiteiten nog extra kosten verbonden zijn aan de Kick-In.

  De kosten voor de opleidings-Kick-In en wat je hier voor krijgt verschillen per opleiding en worden door de opleidings-Kick-In-commissies vastgelegd. 

 • De prijs van de Master Kick-In in 2024 is 50 euro. 

  Er kunnen extra kosten verbonden zijn aan de Master Kick-In voor eten en drinken.

 • We raden je sterk aan om al huisvestiging te vinden voor de start van je studie. Voor het zoeken van een woning in Enschede of Hengelo kun je bijvoorbeeld kijken op utwente.nl/housing. De UT en de organisatie van de Kick-In bieden geen verblijfsplekken aan.

  Als je nog geen huisvestiging hebt tijdens de Kick-In, kun je het risico nemen om een slaapplek proberen te regelen bij iemand van je doegroep. Deze groep zal bestaan uit enkele medestudenten van jouw studie en ook een paar ouderejaars begeleiders, en daarbinnen zijn vaak wel mensen die een plek over hebben om tijdens de Kick-In te slapen.

  Het is dan natuurlijk wel handig als je een slaapzak en evt. een kussen meeneemt. Op de eerste dag wordt een plek beschikbaar gesteld waar je je bagage kan stallen totdat je een doegroep hebt.

 • De Bachelor Kick-In begint op 21 augustus 2024. De deadline voor het aanmelden is 20 augustus 2024. We waarderen het wanneer je je eerder aanmeld.

  De Master Kick-In begint 24 augustus 2024. In principe moet je je voor de start van de Kick-In aanmelden. We waarderen het wanneer je je eerder aanmeld.

 • Ja! Mocht je twijfelen over deelname aan de Kick-In omdat je minder valide bent, neem dan tijdig contact met ons op via 053 489 2356 of via info@kick-in.nl, zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Er doen jaarlijks studenten met een chronische aandoening of handicap met veel plezier mee aan de Kick-In, dus laat je hier vooral niet door weerhouden!

 • Jazeker! Tijdens de Kick-In leer je niet alleen Enschede kennen, maar juist ook je studiegenoten en de talloze sport-, cultuur- en gezelligheidsverenigingen. Daarnaast wordt je ook wegwijs gemaakt op de universiteit en de campus. Vraag verschillende studenten die al uit Enschede komen en ze hadden de Kick-In niet willen missen! 

 • Bachelor Kick-In

  De Bachelor Kick-In is voor nationale en internationale studenten die beginnen aan een bacheloropleiding aan de Universiteit Twente. Als jij in september 2023 hier gaat studeren dan is de Kick-In speciaal voor jou.

  Mocht je al een studie hier hebben gedaan, maar verander je van studie, of wil je opnieuw vrienden maken dan ben je ook welkom. 

   

  Master Kick-In

  De Master Kick-In is voor nationale en internationale premaster, exchange en master studenten die beginnen aan een opleiding aan de Universiteit Twente.

  Mocht je hier al je bachelor hebben gedaan, dan is er ook nog de mogelijkheid om doe-groepouder te worden. Hierbij leer je je studiegenoten kennen, en mag jij ze rondleiden door Enschede en de Universiteit.

 •    Wie organiseert de Kick-In?   (5782 hits)

  De Kick-In wordt georganiseerd door zes ouderejaars studenten, welke zich een jaar lang inzetten om een geweldige Kick-In neer te zetten. Zij vormen de Kick-In Commissie van de Universiteit Twente. Meer informatie staat hier.

  Daarnaast is er tijdens de Kick-In een groot team aan vrijwilligers die alle taken van groot tot klein uitvoert om te zorgen dat de Kick-In een succes wordt. Dit is de crew. Meer informatie over crew worden staat hier.

  Verder worden deelnemers begeleid door doegroepouders, dit zijn oudere jaars studenten die dit leuk vinden om te doen.

 • Je kan je registreren voor het buddy programma op hun website

  De Kick-In en het buddy programma zijn goed te combineren.

 •    Wat is de Kick-In?   (5820 hits)

  De Kick-In is de officiële introductieperiode van de Universiteit Twente. Het is de gelegenheid om de universiteit, de campus en Enschede met al haar mogelijkheden te leren kennen en zo alle leuke aspecten van het studentenleven te ontdekken.

 •    Waar is de Kick-In?   (6424 hits)

  De Kick-In begint op de campus van de Universiteit Twente. Het adres van de universiteit Twente is Drienerlolaan 5, 7522 NB Enschede. Het programma van de Kick-In vind voor het grootste deel plaats op de campus van de Universiteit Twente, met uitzondering van de activiteiten in het stadscentrum van Enschede. 

 • Dit is de start van je studentenleven! Niet alleen maak je hier vrienden voor de rest van je studentenleven en wie weet langer, ook leer je alles kennen wat het studentenleven in Enschede te bieden heeft. Je kan rustig kijken wat er op het gebied van sport, cultuur en verenigingen is en belangrijker, wat bij jou past. Je hebt de kans om in de collegebanken te zitten terwijl je bijna iedereen al kent en een mooi beeld hebt van wat je in en naast je studie kan gaan doen. Daarnaast is de Kick-In ook een geweldige periode om meegemaakt te hebben.

 • De pick-up service wordt georganiseerd door de Universiteit Twente. Voor meer informatie, kijk op https://su.utwente.nl/en/Kick-In/kick-in-pickup/!

   

 •    Hoe word ik master doegroepouder?   (6070 hits)

  Als je doegroepouder wil worden tijdens de Master Kick-In kan je je aanmelden op deze website. Log eerst in met je studentnummer en wachtwoord en klik dan op de homepagina op: 'Meld je aan als master doegroepouder'.

 • Nee, je zal op de eerste dag al een groepje kiezen. Twee ouderejaars studenten zullen jou en je groepje van 8 tot 15 studenten de hele Kick-In lang begeleiden. Je kan met al je vragen bij ze terecht en de groep maakt de hele Kick-In gezelliger. Grote kans deze mensen vrienden worden voor de rest van je studententijd!

 • Het is momenteel nog niet bekend wanneer de doegroepouder trainingen plaatsvinden.

  Als hoofddoegroepouder moet je ook een doegroepouder training volgen. Meer informatie hierover kan je vinden op je dashboard. 

   

 • Ja, de Facility Market is open voor alle studenten.

 • We adviseren je om tijdens de Kick-In in Enschede te zijn, dit zorgt voor de leukste beleving van de Kick-In. 

 • We zijn allemaal bezorgd over het drogeren dat gebeurt in het uitgaansleven, want we willen dat elke student zich veilig voelt tijdens het uitgaan. Er zijn een paar adviezen die we met je willen delen:

  • Laat je drankje nooit onbewaakt achter, ook niet voor even.
  • Drink niet uit andermans glas.
  • Neem geen drankjes aan van vreemden.
  • Als je drankje gek smaakt, drink het dan niet op.
  • Let op of iemand zich anders gedraagt dan normaal (bijvoorbeeld, lijkt diegene veel meer dronken dan je zou verwachten, is iemand dizzy, komt iemand niet uit zijn woorden).
  • Let op elkaar. Laat iemand niet alleen achter, fiets samen naar huis, of vraag iemand om een berichtje te sturen als ze thuis zijn.

  Heb je het vermoeden dat jij of iemand anders misschien gedrogeerd is? Waarschuw anderen dan en meldt het ook aan het personeel achter de bar. Geef het incident ook aan bij de politie zodat zij op de hoogte zijn van het aantal incidenten en bewustzijn kan creëren over dit soort incidenten. Het is nóóit de fout van het slachtoffer en de aangifte wordt vertrouwelijk behandeld.

  Mocht er toch iets fout gaan, zoek dan gelijk de juiste hulp. Bel 112, of de lokale huisarts. Buiten werktijden kun je de huisarts bereiken door te bellen naar +31885551188 (Enschede) of +31885551155 (Hengelo). Je kunt voor mentale ondersteuning ook bellen naar de 'Alles oké?'-lijn, als je wilt praten over een incident waar je getuige van bent geweest.