FAQs

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over de Kick-In, de introductieperiode van de Universiteit Twente. Staat jouw vraag er niet tussen, stuur ons dan een e-mail op info@kick-in.nl of bel ons tijdens kantoortijden op telefoonnummer +31 53 4892356.


Zoeken...
 • Zodra je bent ingeschreven aan de Universiteit Twente (UT) krijg je een studentnummer. Bij de eerste brief die je van ons ontvangt met informatie over het inschrijven voor de Kick-In zijn jouw studentnummer en een bijbehorend wachtwoord ingesloten. Deze gegevens werken alleen voor onze website, niet voor andere systemen van de UT.

  Enige tijd na je inschrijving ontvang je van het ICT-Servicecentrum (ICTS) van de universiteit ook nog een brief met je studentnummer en een bijbehorend wachtwoord waarmee je in kunt loggen op allerlei websites op de universiteit. Met deze combinatie kun je ook inloggen op onze website (naast de gegevens die je van ons ontvangt).

  Als je de gegevens van je ICT-account kwijt bent geraakt (de account in de brief van ICTS), kunnen we je bij de Kick-In hiermee niet verder helpen. Hiervoor moet je zodra je in Enschede bent contact opnemen met de ICTS helpdesk om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

 • De Kick-In is het introductieprogramma voor eerstejaars UT-studenten in bachelor- en (pre-)master en exchangeprogramma's om kennis te maken met hun studie, de universiteit, de campus en het studentenleven in Enschede. Tijdens de Algemene Kick-In maak je kennis met de campus, de stad Enschede, alle sport-, cultuur- en gezelligheidsverenigingen en het studentenleven in Enschede. Tijdens de opleidings-Kick-In maak je kennis met al je studiegenoten en krijg je nuttige informatie over jouw opleiding.

 • We raden je sterk aan het opleidingsgedeelte van de Kick-In bij te wonen. Hierbij leer je jouw opleiding, faculteit en studievereniging kennen - zaken die nuttig gaan zijn tijdens de rest van jouw studietijd. 

  Indien je door bijvoorbeeld vakantie verhinderd bent is het wel mogelijk om je enkel voor het algemene programma in te schrijven. Bij de inschrijfwizard op de website kun je ervoor kiezen om je niet voor de opleidings-Kick-In in te schrijven, maar alleen voor het algemene deel.

 • Dat kan! De volledige Kick-In bestaat uit twee delen: een algemeen deel en een studiespecifiek deel (de opleidings-Kick-In). Bij de inschrijfwizard op de site kun je ervoor kiezen om je niet voor de algemene Kick-In in te schrijven, maar alleen voor de opleidings-Kick-In.

 •    Wanneer vindt de Kick-In plaats?   (4801 hits)

  De Winter Kick-In 2021 vindt plaats van zondag 31 januari t/m zaterdag 6 februari. 

  De Bachelor & Master Kick-In 2021 vindt plaats van woensdag 25 augustus t/m donderdag 2 september. 

   

 •    Is er een aparte Master Kick-In?   (4195 hits)

  Er is een aparte Master Kick-In. Het master programma lijkt heel erg op het bachelor programma, enkele activiteiten zijn verschillend. 

   

 •    Hoe kan ik de Kick-In betalen?   (5217 hits)

  Als je je online inschrijft voor de Kick-In kun je via iDEAL of SOFORT betalen. Ook is het mogelijk om bij de fysieke registratie te betalen wanneer deze plaats kan vinden. 

 • De kosten voor het algemene deel van de Kick-In 2021 voor de Bachelorstudenten zijn nog niet bekend. 

  Er zijn gedurende het algemene programma voor specifieke activiteiten nog extra kosten verbonden aan de Kick-In.

  De kosten voor de opleidings-Kick-In en wat je hier voor krijgt verschillen per opleiding en worden door de opleidings-Kick-In-commissies vastgelegd. 

 • De prijs voor de Winter Kick-In 2021 is 10 euro. 

  De prijs van de Master Kick-In in 2021 is nog niet bekend. 

  Er zijn extra kosten verbonden aan de Master Kick-In gedurende het programma voor eten en drinken.

 • Er zijn elk jaar wel een paar mensen die nog geen slaapplek hebben kunnen regelen bij het begin van de Kick-In, maar dat wordt altijd opgelost binnen een doegroep. Op de eerste dag word je ingedeeld in een groep met enkele medestudenten van jouw studie en ook een paar ouderejaars begeleiders, en daarbinnen zijn eigenlijk altijd wel mensen die een plek over hebben om tijdens de Kick-In te slapen.

  Het is dan natuurlijk wel handig als je een slaapzak en evt. een kussen meeneemt. Op de eerste dag wordt een plek beschikbaar gesteld waar je je bagage kan stallen totdat je een doegroep hebt.

  De organisatie stelt geen slaapplekken beschikbaar.

 • De deadline voor het inschrijven voor de Winter Kick-In is op 30 januari 2021. 

  De Kick-In begint voor alle studenten op 25 augustus 2021. In principe moet je je voor de start van de Kick-In aanmelden. 

 • Ja! Mocht je twijfelen aan deelname aan de Kick-In omdat je minder valide bent, neem dan tijdig contact met ons op via 053 489 2356 of via info@kick-in.nl, zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Er doen jaarlijks studenten met een chronische aandoening of handicap met veel plezier mee aan de Kick-In, dus laat je hier vooral niet door weerhouden!

 • Jazeker! Tijdens de Kick-In leer je niet alleen Enschede kennen, maar juist ook je studiegenoten en de talloze sport-, cultuur- en gezelligheidsverenigingen. Daarnaast wordt je ook wegwijs gemaakt op de universiteit en de campus.Vraag verschillende studenten die al uit Enschede komen en ze hadden de Kick-In niet willen missen! 

 • Winter Kick-In 

  De Winter Kick-In is voor nationale en internationale (pre)master en exchange studenten die in februari beginnen aan een opleiding aan de Universiteit Twente. 

  Mocht je hier al je bachelor hebben gedaan, dan is er ook nog de mogelijkheid om mentor te worden. Hierbij leer je je studiegenoten kennen, en mag jij ze rondleiden door Enschede en de Universiteit.

  Bachelor Kick-In

  De bachelor Kick-In is voor nationale en internationale studenten die beginnen aan een bacheloropleiding aan de Universiteit Twente. Als jij volgend jaar hier gaat studeren dan is de Kick-In speciaal voor jou.

  Mocht je al een studie hier hebben gedaan, maar verander je van studie, of wil je opnieuw vrienden maken dan ben je ook welkom. 

  Master Kick-In

  De (pre) Master Kick-In is voor nationale en internationale premaster, exchange en master studenten die beginnen aan een opleiding aan de Universiteit Twente.

  Mocht je hier al je bachelor hebben gedaan, dan is er ook nog de mogelijkheid om mentor te worden. Hierbij leer je je studiegenoten kennen, en mag jij ze rondleiden door Enschede en de Universiteit.

 •    Wie organiseert de Kick-In?   (3611 hits)

  De Kick-In wordt georganiseerd door zes ouderejaars studenten, welke zich een jaar lang inzetten om een geweldige Kick-In neer te zetten. Zij vormen de Kick-In Commissie van de Universiteit Twente. Meer informatie staat hier.

  Daarnaast is er tijdens de Kick-In een groot team aan vrijwilligers die alle taken van groot tot klein uitvoert om te zorgen dat de Kick-In een succes wordt. Dit is de crew. Meer informatie over crew worden staat hier.

  Verder worden deelnemers begeleid door doegroepouders en mentoren, dit zijn oudere jaars studenten die dit leuk vinden om te doen.

 • Je kan je registreren voor het buddy programma op hun website. 

  De Kick-In en het buddy programma zijn goed te combineren.

 •    Wat is de Kick-In?   (3520 hits)

  De Kick-In is de officiële introductieperiode van de Universiteit Twente. Het is de gelegenheid om de universiteit, de campus en Enschede met al haar mogelijkheden te leren kennen en zo alle leuke aspecten van het studentenleven te ontdekken.

 •    Waar is de Kick-In?   (3908 hits)

  De Kick-In begint op de campus van de universiteit Twente. Het adres van de universiteit Twente is Drienerlolaan 5, 7522 NB Enschede. De rest van de Kick-In vindt plaats op de camps, in Enschede en zelfs in Hengelo. 

 • Dit is de start van je studentenleven! Niet alleen maak je hier vrienden voor de rest van je studentenleven en wie weet langer, ook leer je alles kennen wat het studentenleven in Enschede te bieden heeft. Je kan rustig kijken wat er op het gebied van sport, cultuur en verenigingen is en belangrijker, wat bij jou past. Je hebt de kans om in de collegebanken te zitten terwijl je bijna iedereen al kent en een mooi beeld hebt van wat je in en naast je studie kan gaan doen. Daarnaast is de Kick-In ook een geweldige periode om meegemaakt te hebben.

 • De pick-up service wordt georganiseerd door de Universiteit Twente. Voor meer informatie, kijk op https://su.utwente.nl/pickup of mail naar pickup@utwente.nl

   

 •    Hoe word ik mentor?   (3777 hits)

  Als je mentor tijdens de Winter of Master Kick-In wil worden kan je je aanmelden op deze website. Log eerst in met je studentnummer en wachtwoord en klik dan op de homepagina op: 'Meld je aan als mentor'.  

 • De Kick-In begint op 25 augustus 2021. De deadline voor het aanmelden is 24 augustus. We waarderen het wanneer je je eerder aanmeld. Je kan je aanmelden vanaf 1 juni!

 • Nee, je zal op de eerste dag al een groepje kiezen. Twee ouderejaars studenten zullen jou en je groepje van 8 tot 15 studenten de hele Kick-In lang begeleiden. Je kan met al je vragen bij ze terecht en de groep maakt de hele Kick-In gezelliger. Grote kans deze mensen vrienden worden voor de rest van je studententijd!

 • De doegroepouderbriefing is nog niet gepland. Wanneer er meer informatie bekend is zal het hier geplaatst worden. 

 • Ja, de Facility Market is open voor alle studenten.

 •    Zal de Kick-In dit jaar doorgaan?   (1407 hits)

  De Winter Kick-In gaat door! Alle activiteiten zullen online zijn om de veiligheid te waarborgen en om in lijn te blijven met de corona maatregelen in Nederland. 

  Ook zal de Kick-In zeker doorgaan! In welke vorm is nog niet bekend. Wij zullen ervoor zorgen dat iedereen kan deelnemen aan een veilige Kick-In en zullen dus de regels van de overheid met betrekking tot het coronavirus ten aller tijden volgen. 

 • Tijdens de Winter Kick-In hoef je niet per se in Enschede te zijn aangezien alle activiteiten online zijn. 

  We adviseren je om tijdens de Kick-In in Enschede te zijn, dit zorgt voor de leukste beleving van de Kick-In. 

 • Tijdens de Winter Kick-In hoef je niet op de campus aanwezig te zijn om te registreren. 

   

  Voor de Kick-In is dit nog niet bekend. Meer informatie zal zo snel mogelijk volgen!

 • Op de Universiteit Twente is het dragen van een mondkapje verplicht als je binnen de universiteitsgebouwen rond loopt. Zodra je hebt plaatsgenomen mag je je mondkapje afdoen, maar als je opnieuw gaat bewegen moet je het mondkapje weer opzetten.

  Let op: Het verplichte gebruik van gezichtsmaskers is een aanvulling op alle andere basis maatregelen; het vervangt de andere maatregelen niet. De basis maatregelen in Nederland kan je hier vinden.