Praktische informatie

Hieronder kun je praktische informatie vinden met betrekking tot de Kick-In.

Wat is de Kick-In?

De Kick-In is de introductieperiode van de Universiteit Twente. De Kick-In duurt negen dagen en bestaat uit twee delen: de algemene Kick-In en de opleidings-Kick-In. De Kick-In 2021 zal plaatsvinden van 25 augustus t/m 2 september. 

Algemene Kick-In

Tijdens de algemene Kick-In zal je aan verschillende activiteiten mee doen, die je een impressie geven van wat je kan verwachten als een student aan de Universiteit Twente en welke kansen je te wachten staan. Naast dat je je eerste vrienden leert kennen, leer je de Universiteit Twente kennen en word je wegwijs op de campus en in de stad Enschede. Daarnaast is er de mogelijkheid om formaliteiten zoals een woning of een fiets  te regelen.

 
Opleidings-Kick-In

De opleidings-Kick-In is vooral gericht op je studie. Je krijgt onder andere aanvullende informatie over je studie en een rondleiding in het gebouw waar jij je colleges gaat volgen. Je ontmoet je studievereniging, er is een mogelijkheid om studiematerialen aan te schaffen en je zal je studierooster ontvangen. Je opleiding zal je hier meer over informeren.

 

Zowel de algemene Kick-In en de opleidings-Kick-In zijn zeer nuttig voor de rest van je studie, dus zorg dat je de gehele periode beschikbaar bent! Houd er rekening mee dat de Kick-In ook in het weekend doorgaat. Het is daarnaast ook handig als je in Enschede bent tijdens de Kick-In.

 

Wat regelen wij?

Het inschrijfgeld voor de algemene Kick-In is nog niet bekend. Wij verzorgen in ruil voor het inschrijfgeld 6 dagen aan activiteiten! Deze activiteiten zijn in het programma op de website te vinden, wanneer het programma bekend is. Er zijn gedurende het algemene programma voor specifieke activiteiten nog extra kosten verbonden aan de Kick-In, bijvoorbeeld voor avondeten. 

Door de opleidingen zal nog een extra bijdrage worden gevraagd voor de opleidings-Kick-In. Deze bijdrage is per opleiding verschillend. 

 

Wat moet je zelf regelen?

Om de gehele Kick-In zo goed mogelijk mee te kunnen maken zijn er een aantal dingen die je zelf moet regelen.

  • Schrijf je in voor de Kick-In
  • Het wordt aangeraden om tijdens de Kick-In een woning of slaapplek te hebben 
  • Regel een fiets voor tijdens de Kick-In, dit kan ook bij inschrijving voor de Kick-In
  • [Optie] Een UnionCard: De UnionCard is de sport- en cultuurkaart op de UT. Met de UnionCard krijg je korting op allerlei toffe dingen die je kunt doen in Enschede. Je kunt gratis zwemmen in heel Enschede, gratis tennissen of squashen en gebruik maken van verschillende muziekstudio's. Ook kun je lid worden van een (of meer) van de 33 sportverenigingen en 16 cultuurverenigingen die wij op de campus hebben. Daarnaast zou je een abonnement op de sportschool op de campus kunnen nemen. Kijk voor meer informatie op de site  https://su.utwente.nl/unioncard/

Corona

Meer informatie met betrekking tot het coronavirus kan hier gevonden worden.