Praktische Informatie

Wat is de Bachelor Kick-In?

De Bachelor Kick-In is de introductieperiode van Universiteit Twente voor bachelorstudenten. De Bachelor Kick-In duurt negen dagen en bestaat uit twee delen: de algemene Kick-In en de opleidings Kick-In. Het evenement zal plaatsvinden van woensdag 21 augustus t/m donderag 29 augustus. 

Zowel de algemene Kick-In als de opleidings Kick-In zijn zeer nuttig voor de rest van je studie, dus zorg dat je de gehele periode beschikbaar bent! Houd er rekening mee dat de Kick-In ook in het weekend doorgaat. Het is daarnaast ook handig als je in Enschede verblijft tijdens de Kick-In.

Algemene Kick-In

Tijdens de algemene Kick-In zal je aan verschillende activiteiten meedoen, die je een impressie geven van wat je kan verwachten als een student aan Universiteit Twente en welke kansen je te wachten staan. Naast dat je nieuwe vrienden hier kan maken, leer je Universiteit Twente kennen en word je wegwijs op de campus en in de stad Enschede. Daarnaast is er de mogelijkheid om formaliteiten zoals een fiets te regelen.

Op de eerste dag van de Kick-In kies je een doegroep. Dat is een groep van ongeveer 8 tot 12 eerstejaars studenten van dezelfde studie. Vaak zijn je doegroepgenoten vrienden voor de rest van je studententijd! Naast medestudenten zijn er ook doegroepouders. Dit zijn ouderjaars studenten die al 1 of meerdere jaren aan Universiteit Twente gestudeerd hebben, en dus de beste aspecten van het studentenleven kennen! Samen met je doegroep doe je mee aan activiteiten van de Kick-In.

Opleidings Kick-In

De opleidings Kick-In is vooral gericht op je studie. Je krijgt onder andere aanvullende informatie over je studie, je ontmoet je studievereniging, er is een mogelijkheid om studiematerialen aan te schaffen en je zal je studierooster ontvangen. Je opleiding zal je hier verder over informeren. 

Wat regelen wij?

Het inschrijfgeld voor de algemene Kick-In is €80. Wij verzorgen in ruil voor dat bedrag 7 dagen aan activiteiten! Deze activiteiten zijn te vinden in het programma op de website.

Er zijn gedurende het algemene programma extra kosten gebonden aan een aantal specifieke activiteiten van de Kick-In, bijvoorbeeld voor avondeten. 

Door de opleidingen zal nog een extra bijdrage worden gevraagd voor de opleidings Kick-In. Deze bijdrage is per opleiding verschillend. 

Wat moet je zelf regelen?

Om de gehele Kick-In zo goed mogelijk mee te kunnen maken zijn er een aantal dingen die je zelf moet regelen:

  • Schrijf je in voor de Kick-In. De inschrijvingen gaan open op 12 juni!
  • Het wordt aangeraden om tijdens de Kick-In een woning of slaapplek in of nabij Enschede te hebben.
  • Regel een fiets voor tijdens de Kick-In.
  • [Optie] Regel een UnionCard. De UnionCard is de sport- en cultuurkaart op UT. Met de UnionCard krijg je korting op allerlei toffe dingen die je kunt doen in Enschede. Je kunt gratis zwemmen in heel Enschede, gratis tennissen of squashen en gebruik maken van verschillende muziekstudio's. Ook kun je lid worden van een (of meer) van de vele sport- en cultuurverenigingen die wij op de campus hebben. Daarnaast zou je een abonnement op de sportschool op de campus kunnen nemen. Kijk hier voor meer informatie!