Praktische informatie

Hieronder kun je praktische informatie vinden met betrekking tot de Kick-In.

Wat is de Kick-In?

De Kick-In is de introductieperiode van de Universiteit Twente. De Kick-In duurt acht dagen en bestaat uit twee delen: de algemene Kick-In en de faculteits-Kick-In. De Winter Kick-In 2023 zal plaatsvinden van 4 t/m 11 februari. De faculteits-Kick-In is van 6 t/m 7 februari.

 

Algemene Kick-In

Tijdens de algemene Kick-In zal je aan verschillende activiteiten mee doen, die je een impressie geven van wat je kan verwachten als een student aan de Universiteit Twente en welke kansen je te wachten staan. Naast dat je je eerste vrienden hier kan maken, leer je de Universiteit Twente kennen en word je wegwijs op de campus en in de stad Enschede. Daarnaast is er de mogelijkheid om formaliteiten zoals een fiets te regelen.

Je wordt ingedeeld in groepjes met studenten van je eigen faculteit met wie je deel zal nemen aan de verschillende activiteiten. 

 

Faculteits-Kick-In

De faculteits-Kick-In is vooral gericht op je studie. Je krijgt onder andere aanvullende informatie over je studie, je ontmoet je studievereniging, er is een mogelijkheid om studiematerialen aan te schaffen en je zal je studierooster ontvangen. Je opleiding zal je hier verder over informeren. 

 

Zowel de algemene Kick-In als de opleidings-Kick-In zijn zeer nuttig voor de rest van je studie, dus zorg dat je de gehele periode beschikbaar bent! Houd er rekening mee dat de Kick-In ook in het weekend doorgaat. Het is daarnaast ook handig als je in Enschede verblijft tijdens de Kick-In.

 

Wat regelen wij?

Het inschrijfgeld voor de algemene Kick-In is 75 euro. Wij verzorgen in ruil voor dat bedrag 6 dagen aan activiteiten! Deze activiteiten van het programma zijn te vinden op de website.

Er zijn gedurende het algemene programma voor een aantal specifieke activiteiten nog extra kosten verbonden aan de Kick-In, bijvoorbeeld voor avondeten. 

Door de opleidingen zal nog een extra bijdrage worden gevraagd voor de opleidings-Kick-In. Deze bijdrage is per opleiding verschillend. 

 

Wat moet je zelf regelen?

Om de gehele Kick-In zo goed mogelijk mee te kunnen maken zijn er een aantal dingen die je zelf moet regelen.

  • Schrijf je in voor de Kick-In. Dit is mogelijk vanaf 15 juni. 
  • Het wordt aangeraden om tijdens de Kick-In een woning of slaapplek in of nabij Enschede te hebben.
  • Regel een fiets voor tijdens de Kick-In.
  • Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de geldende coronaregels en weet wat jij hierdoor moet doen om deel te kunnen nemen aan de Kick-In.
  • [Optie] Een UnionCard: De UnionCard is de sport- en cultuurkaart op de UT. Met de UnionCard krijg je korting op allerlei toffe dingen die je kunt doen in Enschede. Je kunt gratis zwemmen in heel Enschede, gratis tennissen of squashen en gebruiken maken van verschillende muziekstudio's. Ook kun je lid worden van een (of meer) van de 39 sportverenigingen en 22 performing arts verenigingen die wij op de campus hebben. Daarnaast zou je een abonnement op de sportschool op de campus kunnen nemen. Kijk voor meer informatie op de site  https://su.utwente.nl/unioncard/