Praktische informatie

Hieronder kun je praktische informatie vinden met betrekking tot de Kick-In.

Wat is de Master Kick-In?

De Kick-In is de introductieperiode van de Universiteit Twente. De Master Kick-In duurt acht dagen en bestaat uit twee delen: de algemene Kick-In en de faculteits-Kick-In. De gehele Kick-In zal plaatsvinden van 3 t/m 10 februari.

 

Algemene Kick-In 

Tijdens de algemene Kick-In zal je aan verschillende activiteiten meedoen, die je een impressie geven van wat je kan verwachten als een student aan de Universiteit Twente en welke kansen je te wachten staan. Naast dat je je nieuwe vrienden hier kan maken, leer je de Universiteit Twente kennen en word je wegwijs op de campus en in de stad Enschede. Daarnaast is er de mogelijkheid om formaliteiten zoals een fiets te regelen.

Op de eerste dag van de Kick-In zal je worden ingedeeld in een doegroep: Een groep van 10 tot 20 studenten van je eigen studie of faculteit, waarmee je deel zal nemen aan de verschillende activiteiten. Naast medestudenten zijn er ook doegroepouders: ouderejaars studenten die al 1 of meer jaar aan de Universiteit Twente gestudeerd hebben, en dus de beste aspecten van het studentenleven kennen! Samen met je doegroep neem je deel aan de activiteiten van de Kick-In. 

Faculteits-Kick-In 

De faculteits-Kick-In is vooral gericht op je studie. Je krijgt onder andere aanvullende informatie over je studie, je ontmoet je studievereniging, er is een mogelijkheid om studiematerialen aan te schaffen en je zal je studierooster ontvangen. Je opleiding zal je hier verder over informeren. 

 

Zowel de algemene Kick-In als de opleidings-Kick-In zijn zeer nuttig voor de rest van je studie, dus zorg dat je de gehele periode beschikbaar bent! Het is daarnaast zeer aan te raden om in Enschede te verblijven tijdens de Kick-In.

 

Wat regelen wij?

Het inschrijfgeld voor de Master Kick-In is 50 euro. Wij verzorgen in ruil voor dat bedrag 8 dagen aan activiteiten. Houd er rekening mee dat eventuele extra drankjes en dergelijke bij betaald moeten worden. Er kunnen dus nog extra kosten verbonden zijn aan de Kick-In voor eten en drinken, naast het inschrijfgeld. Hiernaast kosten sommige activiteiten wat extra geld. Dit zal aangegeven worden op onze website in de beschrijving van de programmaonderdelen.

Wat moet je zelf regelen?

  • Schrijf je in voor de Kick-In! Dit is op het moment nog niet mogelijk.
  • Het wordt aangeraden om tijdens de Kick-In een woning of slaapplek in of nabij Enschede te hebben.
  • Regel een fiets voor de Kick-In. 
  • [Optioneel] Een UnionCard: De UnionCard is de sport- en cultuurkaart op de UT. Met de UnionCard krijg je korting op allerlei toffe dingen die je kunt doen in Enschede. Je kunt gratis zwemmen in heel Enschede, gratis tennissen of squashen en gebruiken maken van verschillende muziekstudio's. Ook kun je lid worden van een (of meer) van de 43 sportverenigingen en 15 cultuur verenigingen die wij op de campus hebben. Daarnaast zou je een abonnement op de sportschool op de campus kunnen nemen. Kijk voor meer informatie op de site  https://su.utwente.nl/unioncard/