Treffen jullie maatregelen tegen drogeren in het uitgaansleven?

458 hits

We zijn allemaal bezorgd over het drogeren dat gebeurt in het uitgaansleven, want we willen dat elke student zich veilig voelt tijdens het uitgaan. Er zijn een paar adviezen die we met je willen delen:

  • Laat je drankje nooit onbewaakt achter, ook niet voor even.
  • Drink niet uit andermans glas.
  • Neem geen drankjes aan van vreemden.
  • Als je drankje gek smaakt, drink het dan niet op.
  • Let op of iemand zich anders gedraagt dan normaal (bijvoorbeeld, lijkt diegene veel meer dronken dan je zou verwachten, is iemand dizzy, komt iemand niet uit zijn woorden).
  • Let op elkaar. Laat iemand niet alleen achter, fiets samen naar huis, of vraag iemand om een berichtje te sturen als ze thuis zijn.

Heb je het vermoeden dat jij of iemand anders misschien gedrogeerd is? Waarschuw anderen dan en meldt het ook aan het personeel achter de bar. Geef het incident ook aan bij de politie zodat zij op de hoogte zijn van het aantal incidenten en bewustzijn kan creëren over dit soort incidenten. Het is nóóit de fout van het slachtoffer en de aangifte wordt vertrouwelijk behandeld.

Mocht er toch iets fout gaan, zoek dan gelijk de juiste hulp. Bel 112, of de lokale huisarts. Buiten werktijden kun je de huisarts bereiken door te bellen naar +31885551188 (Enschede) of +31885551155 (Hengelo). Je kunt voor mentale ondersteuning ook bellen naar de 'Alles oké?'-lijn, als je wilt praten over een incident waar je getuige van bent geweest.