Studieverenigingen

Elke studie op Universiteit Twente is ondergebracht bij een studievereniging. Een belangrijk onderdeel van de studieverenigingen is het aanbieden van studieboeken voor een zeer gunstige prijs.

De vereniging houdt zich bezig met een aantal studie-inhoudelijke activiteiten, zoals trainingen, symposia, excursies naar interessante bedrijven of de afhandeling van onderwijsklachten. Naast studie-inhoudelijke activiteiten organiseren de studieverenigingen feesten, borrels, avondactiviteiten en actieve-ledenweekenden.

De meeste studieverenigingen worden hieronder benoemd.

 •    Abacus

  http://www.abacus.utwente.nl

  W.S.G. Abacus is de studievereniging van Technische Wiskunde. Abacus organiseert allerlei activiteiten, zoals bijvoorbeeld lezingen, excursies, symposia en studiereizen. Dit zijn de "inhoudelijke" activiteiten.
  Naast deze inhoudelijke activiteiten organiseert Abacus ook activiteiten die minder met wiskunde te maken hebben, bijvoorbeeld borrels, spelletjesavonden, gala’s en feesten. Daarnaast verkoopt Abacus ook nog boeken die je nodig hebt als student Technische Wiskunde. We hopen je snel te mogen begroeten als TW-student en Abacuslid.

 •    Alembic

  http://www.alembic.utwente.nl

  Alembic is de studievereniging van de bachelor opleiding Scheikundige Technologie en de master Chemical Engineering van de Universiteit Twente. Het Chemotechnisch Studentengenootschap Alembic heeft als doel haar leden van de bovengenoemde opleiding te ondersteunen in zowel onderwijs als persoonlijke ontplooiing in de breedste zin van het woord. Dit manifesteert zich in diverse facetten: van commissies tot excursies tot boekverkoop en gezelligheid, Alembic is als oudste en één van de meest actieve vereniging van alle markten thuis.

 •    Arago

  https://arago.utwente.nl/

  S.V. Arago is de studievereniging voor Technische Natuurkunde.

 •    Astatine

  http://www.astatine.utwente.nl

  S.A. Astatine is the study association of Advanced Technology and Nanotechnology. It is there to look after the interests of Advanced Technology & Nanotechnology students. Astatine is there for students with problems, complaints or questions about education related matters and sells the books you need for your study each quarter. Dozens of committees within the association organize activities throughout the year, ranging from study related (lunch lectures, workshops, excursions, symposia) to more recreational (ice skating, pubquiz, movie nights, gala).

 •    Atlantis

  http://www.sa-atlantis.nl

  S.A. Atlantis is de studievereniging van ATLAS.

 •    Communique

  https://www.sacommunique.nl/home

  S.v. Communiqué is de studievereniging van Communicatiewetenschap (CW) aan Universiteit Twente. Binnen Communiqué bestaan er tal van commissies. Deze commissies organiseren allerlei ontspannende activiteiten, zoals borrels en feesten. Er worden ook studiegerelateerde activiteiten neergezet, zoals lezingen, excursies en symposia. Ook verzorgt Communiqué de boekenverkoop, geven we een verenigingsblad uit en wordt er elk jaar een almanak gemaakt.

 •    ConcepT

  http://www.ConcepT.utwente.nl

  ConcepT is de studievereniging van Civiele Techniek en heeft als doel de belangen van civieltechnisch georiënteerde personen te behartigen. Dit doet ConcepT o.a. door studenten bekend te maken met het toekomstige werkveld middels excursies, lezingen en symposia.
  Daarnaast organiseert ConcepT gezelligheidsactiviteiten zoals borrels en sportactiviteiten zorgt ConcepT voor waarborging van de kwaliteit van onderwijs. Ook kunnen studenten via ConcepT hun studieboeken bestellen en kun je in de pauzes een kopje koffie komen drinken in de ConcepT-kamer!

 •    Daedalus

  http://www.sgdaedalus.nl

  S.G. Daedalus is de studievereniging van Industrieel Ontwerpen aan de UT. Daedalus bestaat sinds 8 april 2002, een half jaar korter dan de opleiding zelf dus, en is vernoemd naar een groot uitvinder uit de Griekse mythologie.
  De vereniging zorgt voor boeken tegen gereduceerde prijs, leuke IO-gerelateerde activiteiten en op z’n tijd een borrel of feest. In de verenigingskamer, de StudIO, kun je altijd langskomen voor een kopje koffie of thee en veel gezelligheid.

 •    Dimensie

  http://www.svdimensie.nl

  Dimensie is de studievereniging voor Psychologie. Hier kan je terecht voor onder andere studieboeken, excursies naar het werkveld, lezingen en gezelligheid. Ook zet Dimensie zich in voor de kwaliteit van het onderwijs. Kom bij ons langs om gezellig met je studiegenoten te kletsen of voor inhoudelijke activiteiten/steun tijdens je studie (Cubicus, Rubix)!

 • https://hv-ockham.nl/

  HV Ockham is de studievereniging van het Honours programma. Ockham is er om de binding tussen de Honours studenten te stimuleren door het organiseren van onder andere borrels, activiteiten en studietrips. Bovendien kunnen leden actief worden en zichzelf verbreden in onze commissies. Onze verenigingskamer zit in de Technohal, waar je kunt chillen op de bank of kunt genieten van een lekker kopje koffie of thee. Het Honours programma begint in het 3e kwartiel, voor meer informatie ga naar onze website!

 • https://www.inter-actief.net

  I.C.T.S.V. Inter-Actief is de studievereniging voor Informatica en Bedrijfsinformatietechnologie. Inter-Actief heeft circa veertienhonderd leden, waarmee zij de grootste ICT-studievereniging van Nederland is. Klachten en problemen kan je altijd bij Inter-Actief achterlaten, hierbij zal Inter-Actief je belangen behartigen. Daarnaast wordt je op de hoogte gehouden van wat er speelt bij je studie. Naast alle studiegerelateerde aspecten is Inter-Actief er ook voor gezelligheid. Zo is er bijna wekelijks een borrel en zijn er regelmatig feesten.

 • https://www.isaacnewton.utwente.nl

  Isaac Newton is de studievereniging voor studenten werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente, die 1700 leden telt waarvan er ongeveer 150 bijdragen door deel te nemen aan commissies. Ze houden zich bezig met taken zoals het organiseren van lokale en wereldwijde studiereizen, excursies en andere sociale activiteiten. Onze website biedt informatie aan bezoekers en leden over de vereniging, opleiding en activiteiten. Daarnaast is er veel informatie over potentiële werkgevers beschikbaar.

 •    Komma

  https://www.komma.utwente.nl/home

  Komma is de studie vereniging voor huidige en voormalige studenten Onderwijskunde en Technologie van de Universiteit Twente. Ons doel is om de onderwijservaring van onze leden te verrijken, hun professionele ontwikkeling voor en na het afstuderen te ondersteunen en een sterke EST gemeenschap op te bouwen. Om dit te bereiken, organiseren we stimulerende evenementen en activiteiten voor onze leden, zoals workshops, expert talks, ontwikkelingsfondsen, studie ondersteunende projecten, spannende bedrijfsbezoeken en sociale avonden. Als een door studenten gerunde vereniging, bieden wij ook mogelijkheden voor leden om bij te dragen aan de activiteiten van Komma en hun professionele vaardigheden aan te scherpen.

 •    Onwijs

  https://onwijs.utwente.nl/

  Onwijs is de studievereniging voor de lerarenopleiding aan de Universiteit van Twente.

 •    Paradoks

  http://www.paradoks.utwente.nl/

  Studievereniging Paradoks behartigt de belangen voor studenten Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde. Lid zijn van Paradoks biedt veel voordelen. Naast korting op studieboeken hebben wij talloze excursies, lezingen, feestjes, borrels en gezelligheidsactiviteiten. Daarnaast hebben wij de commissies waarin jij plaats kunt nemen en die activiteiten kunt leren organiseren. Wij hebben een kamer voor leden in de kelder van De Horst waar jij je loze uurtjes kunt verdringen met gratis koffie en gezelligheid.

 •    S.A. Proto

  http://www.saproto.nl

  SA Proto is de studievereniging voor de studie Creative Technology aan de Universiteit Twente. Proto is een relatief jonge vereniging die werd opgericht op 20 april 2011.

  Als vereniging probeert Proto haar leden, bestaande uit zowel studenten en medewerkers van de universiteit, te ondersteunen op academisch en persoonlijk gebied. Om dit te doen, organiseren we verschillende activiteiten, zoals interessante lezingen en excursies naar bedrijven. Naast deze meer serieuze activiteiten, organiseren we ook ontspannende activiteiten zoals een LAN-party, paintball en barbecues.

  Proto ondersteunt ook haar studenten tijdens hun bachelor Creative Technology. Studenten met klachten of vragen over vakken of en andere onderwijs-gerelateerde zaken kunnen bij Proto terecht, Proto zal dan proberen te bemiddelen of de kwestie op te lossen.

 •    Scintilla

  http://www.scintilla.utwente.nl

  E.T.S.V. Scintilla is de studievereniging van de opleiding Electrical Engineering aan de Universiteit Twente. De studievereniging is in 1965 opgericht. De belangrijkste taken van Scintilla is het ondersteunen van de studenten gedurende hun studie en zorgen voor ontspanning naast hun studie. Ook worden er veel gezellige/sportieve/educatieve activiteiten georganiseerd door de verschillende commissies die Scintilla rijk is!

 •    Sirius

  http://www.sirius.utwente.nl

  Welkom bij Sirius. Sirius is de studievereniging voor Bestuurskunde, European Studies en Gezondheidswetenschappen. Kom een keer langs voor een gratis kop koffie of thee in de Siriuskamer!

 •    Stress

  https://stress.utwente.nl/home

  Stress is de studievereniging voor Business Administration, International Business Administration, Industrial Engineering and Management of the University of Twente. Stress is op 21 mei 1974 gesticht en is op het moment de grootste studievereniging van de UT.

 • http://www.ideefiks.utwente.nl/

  W.T.S. Ideefiks is de studievereniging van de master Philosophy of Science, Technology and Society (PSTS).