Sportverenigingen

De universiteit kent een groot scala aan sportverenigingen. De meesten beoefenen hun sport in en rond het Sportcentrum op de campus. Sporten aan Universiteit Twente kost niet veel en, nog belangrijker, is ontzettend gezellig! Zoek snel de vereniging van jouw sport en ga naar hun website voor meer informatie over de vereniging, trainingen en competities.

 •    A la Kart

  http://www.alakart.nl

  Bij S.K.V A la Kart race je met 100 km per uur over de uitdagende kartbaan in Oldenzaal en voel de adrenaline stromen. A la Kart heeft 3 eigen supersnelle race karts die we zelf onderhouden. Voor slechts €150 per jaar contributie, krijg je toegang tot de baan en kun je deelnemen aan onze spannende races en leuke evenementen. Sluit je aan bij onze gezellige community van kartfanaten en maak nieuwe vrienden terwijl je jouw rijvaardigheden verbetert.

 •    Air Nomads

  https://www.utfrisbee.utwente.nl/

  De Air Nomads is de Ultimate Frisbee Vereniging waar getraind wordt om frisbee te spelen. Of je nu helemaal nieuw bent met Ultimate Frisbee of een ervaren speler, wij van Air Nomads zouden het leuk vinden als je met ons meespeelt! We richten ons op het opbouwen van vaardigheden zoals het gooien en vangen van de disc, maar kijken ook naar spelstrategieën en verschillende manieren om punten te scoren tijdens het spelen van een spelletje Ultimate Frisbee. Daarnaast relaxen en chillen we samen en besteden we wat tijd buiten de trainingen om, om elkaar te leren kennen en om leuke activiteiten te doen zoals slacklinen! Wil jij ook Ultimate Frisbee spelen in Enschede? Word dan lid van de Air Nomads!

 •    Aloha

  http://www.alohatriathlon.nl/

  Ben jij zo hardcore dat één sport voor jou niet genoeg is? Kom er dan drie doen bij ons! Wij zijn de studenten triathlon vereniging D.S.T.V. Aloha en bij ons kun je behalve 6+ keer per week trainen ook superveel activiteiten vinden zoals gala, taartenbakwedstrijd, gebouwenloop en nieuwjaarsdiner. Tot slot kan onze trots niet ongenoemd blijven: de UT-Triathlon op de campus die jaarlijks zo’n 1500 bezoekers trekt.

 •    Arashi

  http://www.arashi.nl

  V.A.S. Arashi is een studentensportvereniging die zich bezighoudt met Oosterse vechtkunst. Met name Judo, Jiu Jitsu, Pukulan en Taekwondo. Arashi werd in 1964 opgericht en is gevestigd op de Universiteit Twente.

 •    Arriba

  http://www.dbvarriba.nl

  D.B.V. Arriba is de studenten basketbal vereniging van de Universiteit Twente. Wij zijn een gezellige, actieve en vooral ook sportieve vereniging. Op het moment bestaat de vereniging uit 90 leden. Er zijn 3 heren teams, 1 dames team en de recreanten. Binnen de vereniging worden verschillende activiteiten georganiseerd om elkaar en de vereniging beter te leren kennen.

 • http://www.buitenwesten.utwente.nl/

  E.S.B.V. Buitenwesten is de studenten boksvereniging van Enschede. We bestaan uit ongeveer 100 leden, waarvan de helft vrouwen zijn. Onze enthousiaste trainer verzorgt zes trainingen per week. Naast trainen hebben we ook meerdere activiteiten per jaar.

 •    Cabezota

  http://www.cabezota.utwente.nl

  E.E.E.H.V. Cabezota is de studentensportvereniging voor iedereen die van handbal houdt of een keer wil proberen te handballen. Elke dinsdag- en donderdagavond trainen de mannen en vrouwen in sporthal 1. Hier trainen zij gezellig met zijn allen om zich voor te bereiden op de wedstrijden en voor de gezelligheid. Maar handballen is niet het enige wat er gedaan wordt bij Cabezota. Elke laatste vrijdag van de maand wordt er een borrel voor alle leden georganiseerd en ook op vele toernooi zal jij de beste tijden beleven. Hiervoor hebben wij vele commissies waarin jij zo plaats kunt nemen.

 •    CalZquad

  CalZquad is a Calisthenics & HIIT association, with a unique technique of working out as a team, involving strength, endurance, stability, core, and more.
  We have a diverse group of people in CalZquad, a multicultural association where everyone has a say.
  Parties, competitions, challenges and more - so... what are you waiting for? Sign-Up today ;)

  Contact: calzquad@gmail.com
  Instagram: https://www.instagram.com/calzquad/

 • http://www.skeuvel.nl

  D.S.V. de Skeuvel is de studentenschaatsvereniging van Enschede. De hoofdsport binnen de vereniging is schaatsen, maar in de zomer zijn er fiets-, skeeler- en conditietrainingen als ondersteuning van het schaatsen. De schaatstrainingen worden gegeven in verschillende groepen, zodat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. Naast de trainingen is er de mogelijkheid tot het rijden van wedstrijden. De Skeuvel is een actieve vereniging met elke maand een borrel en verschillende feesten.

 •    DIOK

  http://www.diok.nl

  DIOK is dé studentenbadmintonvereniging van Enschede. Kenmerkend aan DIOK is de combinatie van vele mogelijkheden om te badmintonnen met gezelligheid. Zo doen we minimaal eenmaal per maand een niet-badminton gerelateerde activiteit (bijvoorbeeld een cocktailborrel, kerstdiner, stapavonden, DIOK-weekend), hebben we elke donderdag verenigingsavond, doen we een drankje na de training en nog veel meer. Gewoon een potje slaan kan natuurlijk ook. Er wordt gespeeld van beginners tot 4e divisie landelijk. Kom gerust een keer langs!

 • http://www.dhcdrienerlo.nl

  DHC Drienerlo is de hockeyvereniging voor studerend Enschede. Een unieke mix van hockey, studenten en gezelligheid, waarbij je zelf kunt kiezen waar je de nadruk op legt tijdens je studententijd. Of je nou een team zoekt van gelijkgestemde goudgeel gerstenat genieters, of juist een team zoekt dat met een studentikoos fanatisme staat te hockeyen, DHC Drienerlo is een club waar het kan en waar hockey, gezelligheid en tradities hoog in het vaandel staan.

 • http://blueshell.utwente.nl

  Hou je van gamen? Check Blueshell, de Twente game en E-sportsvereniging. Of je nou een casual gamer bent die gewoon fun wilt hebben of iemand die op zoek is naar echte uitdaging in (inter)nationale competities en toernooien, Blueshell is de plek voor jou. Maak wat moois van je studententijd en sluit je aan bij een van de grootste gamecommunities van Nederland!

 • Power Lifting

 •    Euros Kano

  http://www.euroskano.nl

  Euros kano (DKV) is een gezellige sportvereniging voor mensen die ervan houden om te kanoën en zomers lekker buiten op het water te zijn. De disciplines die wij beoefenen zijn: wildwaterkano, kanopolo, vlakwatervaren en toervaren. Er wordt meegedaan aan toernooien en ieder jaar worden er vakanties georganiseerd naar bijvoorbeeld Slovenië, België of Zweden. Maandagavond is onze verenigingsavond; we eten dan gezamenlijk na de training en er wordt geborreld bij onze bar.

 • https://intro.drv-euros.utwente.nl/

  De D.R.V. Euros, één van de grootste studentensportverenigingen in Enschede.

  Roeien is dé internationale studentensport, waardoor je niet alleen bij Euros, maar in alle Nederlandse studentensteden de studentencultuur kunt beleven. Bij Euros vind je de perfecte balans tussen het typische studentenleven en sport, omdat je dat zelf kunt bepalen. Of je nu één of acht keer per week traint, geen of veel wedstrijden doet of onze eigen gym (!) gebruikt om fit en sterk te worden, het kan allemaal! Elke donderdag borrelen we in onze eigen kroeg, de Sevende Camer, met ploegen, commissies en disputen en organiseren we grote evenementen en feesten. Deze en andere grote landelijke evenementen organiseren we met talloze commissies waar onze leden de kans krijgen zich te ontwikkelen.

  Ervaar het studentenleven en blijf tegelijkertijd fit, Euros heeft het beste van twee werelden.

  We hopen je te zien tijdens Kick-In en aarzel niet om langs te komen om te zien wat Euros te bieden heeft!

 • http://euros.nl/

  Of je nou een ervaren zeiler bent of nog nooit op een zeilboot hebt gezeten, bij D.Z. Euros kun je hoe dan ook uit de voeten! Vaar intense wedstrijden tegen andere studentensteden of geniet van relaxte tourweekenden door Friesland met onze vloot van maar liefst 16 boten! Naast het zeilen kun je elke woensdag genieten van een paar drankjes en een culinaire maaltijd in onze kroeg!

  Kom dus zeker even langs tijdens de Kick-In of ga mee op een van onze introductieweekenden!

  Alle relevante informatie kun je vinden op onze website en op Instagram: @d.z.euros

 •    Harambee

  http://harambee.utwente.nl/

  Harambee is dé Studentenvolleybalvereniging van Enschede! Bij Harambee wordt sport gecombineerd met gezelligheid, activiteiten, toernooien en grote feesten! Iedereen kan zelf kiezen in hoeverre hij of zij mee wil doen met alles.
  Hou je van volleybal, of heb je het altijd al een keertje willen proberen? Kijk dan op onze website of stuur een mailtje naar het bestuur.

 •    Hardboard

  http://www.dwvhardboard.nl

  DWV Hardboard is de boardsportvereniging van Enschede. We doen dan ook aan kite- golf- en windsurfen en wake- skate- en snowboarden. Bij ons kunnen beginners en ervaren boarders lid worden en het hele jaar shredden! We gaan elk jaar op meerdere epische trips, en hebben chillen als onofficiële zevende sport. We organiseren dan ook regelmatig activiteiten en hebben om de week een borrel in het centrum.

  Kom gezellig bij ons langs op de Kick-In om te slacklinen, balance boarden, te oefenen op de windsurfsimulator of om gewoon lekker te chillen in de zon!

 •    Hercules

  https://www.hercules.utwente.nl

  Studenten Krachtsport Vereniging (S.K.V.) Hercules – CrossFit Twente University is the only student sport association in The Netherlands that offers CrossFit on a large scale, on a unique location (a former church!).

 • http://www.hightechhitters.nl/

  De Hitters zijn dé honk- en softbalvereneiging van de campus. We trainen elke week op ons eigen, spiksplinternieuwe, veld in het noorden van de campus. We hebben zowel een dames als een heren team, die natuurlijk respectievelijk soft- en honkbal spelen. Stuur gerust een mail naar het bestuur als je een keer langs wilt komen bij een van onze trainingen op dinsdag (honkbal) en woensdag (softbal) om 6 uur!

 • http://www.kleinverzet.nl

  Klein Verzet is de studenten wielervereniging van Enschede. Voor elk niveau en type fietser worden er het hele jaar door trainingen gegeven. Zomers zijn er 4 trainingen per week, op verschillende niveaus en zowel voor leden met een racefiets als voor leden met een mountainbike en crosser/gravelbike. De meeste leden rijden recreatief, maar er wordt ook deelgenomen aan wedstrijden. Buiten de trainingen om wordt er ook van alles georganiseerd. Leden spreken regelmatig af in het weekend voor een langere tocht en er worden leuke activiteiten georganiseerd zoals een maandelijkse borrel in Café Friends. Hoogtepunt van het jaar is het Hemelvaart weekend. Dan gaan we met KV naar de Vogezen met om een paar mooie toppen te beklimmen.

 •    Klocus

  https://www.klocus.nl/

  Some things in life are inherently connected to student life, think about constitution drinks, pasta pesto, staying awake all night because you pushed your deadline and - most importantly - klonkieball. This thrilling sport, which is a favorite among students, can be played with friends, roommates and others. But what if your roommates are busy with deadlines and your friends have other plans and you still want to play klonkieball? Then you join Klocus!
  Klocus is founded to unite students from all over the university to play klonkieball while also improving their skills. We host a monthly training where you can learn all the skills that are necessary to win klonkieball. Besides that you can form a team and put those skills to use by participating in our competition and tournaments.
  In short Klocus is there for those that want to play klonkieball and meet new people or for those who already have a team and want to show the university that you are the absolute best. Do you want more info or do you have questions? Visit our website!

 •    Kronos

  https://kronos.nl/home?locale=en

  D.A.V. Kronos is de oudste en leukste studentenatletiek vereniging van Nederland. Wij zijn een
  actieve vereniging waar vier keer in de week kan worden getraind in verschillende trainingsgroepen. Variërend van meerkamptraining, hardlopen, sprinttraining en krachttraining. Hiernaast gaan wij ook naar vele (studenten)wedstrijden door het hele land onder het volle support van onze mascotte Kegel de egel! Maar van al dat sporten krijg je dorst dus plannen wij onze maandelijks borrels in café de Friends, en organiseren wij vele leuke activiteiten zoals schaatsen, bowlen en BBQ’s.
  Dus als atletiek je leuk lijkt en in bent voor gezelligheid, kom dan een keertje meetrainen!

 • http://roundnet-enschede.nl

  LEAP is de eerste studenten Roundnet vereniging van Enschede. Ken je de sport niet? Het wordt ook wel Spikeball genoemd en is de sport waar vier spelers om een mini trampoline spelen vaak in op het strand of in een park. We spelen twee keer per week en organiseren toernooien, trainingsmomenten en activiteiten. Naast het organiseren doen we ook mee aan toernooien door heel Nederland om LEAP haar skills te laten zien. Wil je de sport een keer uitproberen or al je skills laten zien, iedereen is welkom en join ons op een training. Voor meer informatie kijk op onze website!

 • http://www.linearecta.utwente.nl

  Linea Recta is een gezellige studententurnvereniging. Bij ons heb je de mogelijkheid om te turnen (alle meerkamp toestellen) en mee te doen aan springonderdelen zoals grote trampoline en dubbelminitrampoline. Beginner tot gevorderde, als ook freerunners, iedereen is welkom. Ook voor gezelligheid ben je bij ons aan het goede adres. Wij nemen deel aan meerdere studententurnwedstrijden en organiseren allerlei activiteiten en feesten. Genoeg reden om eens een keer vrijblijvend mee te trainen!

 •    Ludica

  http://www.ludica.nl

  Wij zijn de studententennisvereniging van Enschede, die 320 leden telt. We hebben een eigen clubhuis ‘het Paviljoen’ met een bar, verhoogd terras, 6 smashcourtbanen en 4 kunstgrasbanen. Het maakt niet uit of je voor de eerste keer een racket vasthoudt of al van jongs af aan fanatiek tennist. Op alle niveaus zijn er trainingen te volgen.
  Ludica is daarnaast ook actief buiten de tennisbanen. We hebben verschillende commissies mooie activiteiten organiseren. Denk aan avonden op het Paviljoen, borrels, externe activiteiten door het hele land, Davis Cup, wintersport, Ludica Open toernooi, de Universiteit Twente Kampioenschappen en nog veel meer!

 •    Messed Up

  http://www.messedup.utwente.nl

  Floorball is de zomervariant van ijshockey. Het is éénvan de snelste zaalsporten die er is. Actie en felheid staan centraal, dus de bal en de spelers blijven vrijwel altijd in beweging. Messed Up is de floorballvereniging voor zowel studenten van de UT als van het Saxion. Naast onze mooie sport organiseren wij zowel met de teams als met de hele vereniging leuke activiteiten. Kom geheel vrijblijvend een keer kijken of deze snelle sport wat voor jou is!

 • http://www.msg.utwente.nl

  De MotorSportGroep (MSG) is een sportvereniging draaiend om motoren. Onze hoofdactiviteit is Trial, maar we doen ook aan Moto Gymkhana, gezellige motorritjes en andere evenementen. In ons hok ligt al het gereedschap wat nodig is om de trailmotoren te onderhouden, maar dit hok is ook beschikbaar voor leden om te kunnen sleutelen aan hun eigen motoren. We hebben wekelijks een trialtraining, en maandelijks een Moto Gymkhana training. Voor de trialtraining heb je geen ervaring of rijbewijs nodig, want we hebben onze eigen clubmotoren!

 •    Muurvast

 •    Phoenix

  https://www.phoenixlacrosse.nl/

  “Lacrosse, heb ik die naam eerder gehoord?” Grote kans! Lacrosse is al een grote sport in Noord-Amerika voor meer dan 100 jaar en wint nu ook in Europa hard aan populariteit. Phoenix is één van de 16 lacrosseverenigingen in Nederland en zit hier in Enschede. Wil je meer weten over de sport lacrosse of over de vereniging? Phoenix is aanwezig bij verschillende Kick-In-activiteiten dus kom vooral bij ons langs.

 •    Piranha

  http://www.zpv-piranha.nl

  ZPV Piranha is de onder- en boven watersportvereniging op de campus van de Universiteit Twente. Bij Piranha kun je terecht voor (perslucht)duiken, rescue, waterpolo en zwemmen. We spelen en trainen op verschillende niveaus: van beginner/recreatief tot semi-professioneel.

 • http://www.sagittarius.utwente.nl/

  Altijd al eens een pijl (in de roos) willen schieten? Kom dan eens kijken bij Studentenhandboogschietvereniging (S.H.B.V.) Sagittarius! Wij zijn een wat kleinere, maar erg gezelligesportvereniging die zeer toegankelijk is voor de nieuwsgierige beginner maar ook de ervaren schutter. Ook worden internationale studenten met open armen ontvangen. Bij Sagittarius trainen we tweemaals weeks in de avond waarna we altijd in het sportcafe een lekker drankje na doen.

 • http://www.slagvaardig.utwente.nl

  Altijd nog iets knotsgeks willen doen? Ga knotsballen! Knotsbal is een teamsport die veel door huizen, vriendengroepen en andere sporters wordt beoefend. Je kunt elke week meetrainen, maar ook alleen deelnemen aan de interne competitie. Grijp die kans en kom knotsballen!

 • http://www.stoottroepen.nl

  B.S.V. de Stoottroepen is de biljartsportvereniging aan de Universiteit Twente. Bij ons kan tijdens openingstijden van de Bastille naar hartelust worden gepoold, gesnookerd en gebiljart. Leden kunnen met behulp van hun pasje altijd de sleutel van de ruimte ophalen om te spelen.
  Kom gerust eens langs op een open avond op donderavond tussen 20:00 uur en 22:00 uur. Er zal dan altijd iemand van het bestuur aanwezig zijn om je rond te leiden. Tot ziens in kamer 201 van de Bastille!

 •    Stretchers

  http://www.stretchers.nl/

  Bij D.B.V. de Stretchers doen we elke training twee verschillende sporten. Er zijn zo’n 20 sporten die wel eens aan bod komen. Een gewone training bestaat uit het spelen van wedstrijdjes en zo nu en dan hebben we een technische training met instructeur. Natuurlijk doen we ook regelmatig mee aan toernooien en andere sportieve activiteiten. Lijkt het je wat? Check onze website en kom gewoon een keer vrijblijvend meedoen!

 •    Tartaros

  http://www.dssv-tartaros.nl

  Hou jij van een sportieve uitdaging? Kom dan survivalrun uitproberen!

  Survivalrun is een combinatie van hardlopen op onverharde wegen en het bedwingen van vele klimhindernissen, aanwezig op het parcours. Een veelzijdige sport waarbij kracht, uithoudingsvermogen, techniek en coördinatie centraal staan. Bezoek onze website of mail ons voor meer informatie!

 • https://slappingstuds.nl/news

  Founded in 1982 the Slapping Studs are the oldest student ice hockey team in the Netherlands. Currently, we have over 40 members with varying skill levels and nationalities. Our association has two teams, one for advanced players and one for beginners. We believe in growth and comradery, which is why our skilled players mentor our rookies throughout the season to help them become game ready. Combine that with weekly after practice drinks and numerous parties throughout the season you'll be sure to have a great time on and off the ice.

 •    Thibats

  https://thibats.nl/

  Thibats is de studenten-tafeltennisvereniging van Enschede. Wij hebben trainingsgroepen voor spelers van verschillende niveaus, van recreanten tot gevorderden. Verder kan je competitie spelen tegen andere verenigingen uit de regio en organiseert Thibats jaarlijks het Moekotte Toernooi. Maar wat echt kenmerkend is voor de vereniging is de gezelligheid. Na trainingen en wedstrijden is het gebruikelijk nog wat te borrelen. Ook worden er regelmatig leuke uitjes georganiseerd, zoals bowlen, lasergamen en een weekendje weg.

 •    TSAC

  http://tsac.alpenclub.nl

  De TSAC is de Twentse Studenten Alpen Club. We doen onder andere aan klimmen, boulderen en alpineren. We hebben het hele jaar door trainingen en zaalavonden op onze klimwanden en als het mooi weer is worden er verenigingsweekenden georganiseerd om in de rotsen te gaan klimmen. Kan je al klimmen of wil je het graag leren? Kom dan langs bij een open avond in september!

 • https://twentsethestrals.nl/en/home/

  Wij zijn de Twentse Thestrals, de Nederlands kampioen quidditch. Quidditch is één van de snelst groeiende sporten ter wereld. We nemen elementen van rugby, trefbal en handbal en mengen deze tot een nieuwe, snelle, full contact, gemengde sport. Door de chaotische aard van onze sport – er zijn vijf ballen in het spel – ligt er een grote nadruk op tactiek. Onze open gemeenschap verwelkomt spelers van alle achtergronden, alle sportniveaus en alle genderidentiteiten. Kom een keer langs om zelf te zien waar quidditch nu precies om gaat! Kijk voor meer informatie op onze website!

 • https://www.vvdrienerlo.nl/

  v.v. Drienerlo is the student football association of the University of Twente. As a member of v.v. Drienerlo you can play both indoor and outdoor football. Besides playing in our performance teams you can also play in the reacreational teams of v.v. Drienerlo. Football is the most important part of v.v. Drienerlo, but in addition v.v. Drienerlo also organises a lot of fun activities. If you are intersted in playing football in Enschede then join v.v. Drienerlo!

 •    Vakgericht

  https://vakgericht.nl/

  Vakgericht is dé studenten korfbal vereniging van Enschede! We hebben weekendcompetitie- en midweekcompetitieteams. Verder zijn er ook trainingsleden die doordeweeks samen met ons trainen en nog bij hun oude club wedstrijden spelen. Naast sportiviteit zijn er ook een heleboel gezellige activiteiten, zoals borrels, toernooien, een nieuwjaarsdiner en het verenigingsweekend.