Gezelligheidsverenigingen

Hoewel Enschede niet bekend staat als een grote stad, heeft het zeker wel een bruisend studentenleven! Rondom de oude markt zijn veel cafeetjes en terrasjes te vinden waar het erg gezellig is, met name in de zomer wanneer deze terrassen vol zitten.

Naast de gezellige terrassen zijn er ook gezelligheidsverenigingen. De grootste verenigingen zijn te vinden in de Pakkerij, een statig wit pand aan de oude markt van Enschede. Op de campus vind je gezelligheid bij de Vestingbar.

Jaarclubs, disputen en meer! De gezelligheidsverenigingen zorgen vele avonden in de week voor veel gezelligheid en voor bijzondere ontmoetingen. Benieuwd wat het betekent om lid van een gezelligheidsvereniging te zijn? Ga naar de sites van de verenigingen voor meer informatie!

 •    AEGEE

  http://student.aegee-enschede.nl

  AEGEE-Enschede is dé open studentenvereniging van Enschede. Bij ons maak je vrienden voor het leven en kan je goed je plek vinden door onze toegankelijkheid. Er is elke week wel wat te doen in onze kroeg Asterion of bij een van onze activiteiten. Daarnaast kun je met ons ook buiten Enschede de meest unieke en gave avonturen beleven. Ben je geïnteresseerd? Kom dan langs op ons paviljoen of in Asterion op de begane grond van de Pakkerij!

 •    Alpha

  http://www.csvAlpha.nl

  C.S.V. Alpha is dé christelijke gezelligheidsvereniging van Enschede. Vriendschap, vorming en verantwoordelijkheid staan centraal binnen onze vereniging. Alpha kent een zeer grote diversiteit aan kerkelijke achtergronden. Respect en een open houding zijn hierdoor belangrijke kenmerken van Alpha.
  Om de week zijn er Bijbelkringen, daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd in onze sociëteit Flux: lezingen, dispuutsfeestjes en natuurlijk onze wekelijkse sociëteitsavonden. Kom ook eens langs!

 • https://ariens.utwente.nl/

  Ariëns is een gemeenschap voor katholieke studenten. Ons doel is om als een platform te dienen voor studenten met verschillende culturele achtergronden, om zo elkaar te kunnen ontmoeten, te leren en het katholieke geloof samen te ervaren. We hebben bijvoorbeeld maandelijkse bijeenkomsten waar we bidden, naar gesprekken van uitgenodigde sprekers luisteren of gewoon samen lunchen of dineren. Ook zenden we wekelijks een rozenkransgebed uit via Facebook, helpen we bij het organiseren van de internationale diensten in een van de kerken in het centrum van de stad en organiseren we andere sociale activiteiten. Als je meer over ons wilt weten, stuur ons dan een bericht op social media of stuur ons een email! We zijn altijd blij om iets van je te horen.

 • http://www.audentis.nl

  Het DSCC/DJCR 'Audentis et Virtutis', kortweg Audentis, is de oudste studentengezelligheidsvereniging in Enschede en heeft Enschede als studentenstad op de kaart gezet. 'Audentis et Virtutis' betekent vrij vertaald 'voor hij die durft en moedig is'. Voor het Enschedese studentenleven houdt dit in, dat onze 500 leden mensen zijn die uitdaging zoeken en zich inzetten voor een mooi studentenleven naast de studie. Audentis is de meest ondernemende en toonaangevende studentenvereniging van Enschede, wat tot uiting komt in de grootste Sociëteit in de Pakkerij, 't Gat in de Markt en onze eigen studieruimte 'De Bul'.

 • https://www.exaltio.nl/

  Jongeren- & Studentenvereniging Exaltio richt zich op het verbinden van LHBTQIA+ jongeren en studenten in Enschede en omgeving door ze een veilige omgeving te bieden om elkaar te leren kennen en samen plezier te hebben. Zo hebben wij om de week borrels bij Café Stonewall, komen wij wekelijks samen voor een online hangout op onze Discordserver, en organiseren we diverse activiteiten zoals boulderen, wandelingen, filmavonden en een gezellige barbeque om het jaar af te sluiten. Ook wordt er elk jaar door en voor onze leden een gala georganiseerd. Zoek je meer informatie? Kijk dan op onze website!

 • http://www.nsenschede.nl

  Navigators Studentenvereniging Enschede is een enthousiaste christelijke studentenvereniging voor studenten van zowel de UT als het Saxion. Wij vormen met elkaar een hechte en gezellige vriendengroep. Iedere week denken we met elkaar na over het geloof, de ene week in een Bijbelstudiekring en de andere week op een verenigingsavond. Ons motto is dan ook ´Christus kennen en Hem bekend maken´. Daarnaast organiseren we veel gezellige activiteiten. Je bent altijd welkom op één van onze activiteiten!

 • https://rskenschede.nl/

  De RSK is een christelijke studentenvereniging, wat betekent dat God bij ons centraal staat. Elke dinsdagavond komen wij bij elkaar voor Bijbelkring of studiekring. Daarnaast organiseren we zowel ontspannende als verdiepende activiteiten, zoals maaltijden, lezingen, Praise & Prayers, borrels, huisfeesten en weekenden. Zo investeer je bij de RSK in je sociale contacten en in je relatie met God. Tenslotte onderhoudt de RSK contacten met C.S.F.R. en Ichthus en is zij present op conferenties

 •    Taste

  http://www.asvtaste.nl/

  A.S.V. Taste is de algemene studentenvereniging met meer dan 500 leden. Hiermee is A.S.V. Taste de grootste studentenvereniging in Enschede. Kenmerkend voor Taste is dat iedereen zichzelf blijft. Onze sociëteit 'Antigoon' bevindt zich midden in het centrum in de Pakkerij aan de Oude Markt. Heb je vragen of ben je geïnteresseerd ? Neem dan gerust contact met ons op of kom eens langs! Voor meer informatie ga naar onze website of kijk op onze instagram @asvtaste!

 •    Vestingbar

  http://www.vestingbar.nl

  Wij zijn de Vestingbar, een bar op de campus die gerund wordt door studenten voor studenten. Kom naar onze bar voor feestjes, een drankje en de gave activiteiten die we vaak hebben zoals een wekelijkse pubquiz. Ben je geïnteresseerd in het runnen van je eigen bar? Neem contact met ons op via onze website: www.vestingbar.nl of benader een van onze tappers tijdens een avond.