Gezelligheidsverenigingen

Hoewel Enschede niet bekend staat als een grote stad, heeft het zeker wel een bruisend studentenleven! Rondom de oude markt zijn veel cafeetjes en terrasjes te vinden en vooral in de zomer is het erg gezellig wanneer deze terrassen vol zitten.

Naast de gezellige terrassen zijn er ook gezelligheidsverenigingen. De meeste van deze verenigingen zijn te vinden in de Pakkerij, een statig wit pand aan de oude markt van Enschede. Op de Campus vind je gezelligheid bij de Vestingbar.

Jaarclubs, disputen en meer… De gezelligheidsverenigingen zorgen vele avonden in de week voor veel gezelligheid en voor bijzondere ontmoetingen. Benieuwd wat het betekent om lid van een gezelligheidsvereniging te zijn? Ga naar de sites van de verenigingen voor meer informatie.

 •    AEGEE

  http://student.aegee-enschede.nl

  AEGEE-Enschede is dé open studentenvereniging van Enschede. Bij ons maak je vrienden voor het leven en kan je goed je plek vinden door onze toegankelijkheid. Er is elke week wel wat te doen in onze kroeg Asterion of bij een van onze activiteiten. Daarnaast kun je met ons ook buiten Enschede de meest unieke en gave avonturen beleven. Ben je geïnteresseerd? Kom dan langs op ons paviljoen of in Asterion op de begane grond van de Pakkerij!

 •    Alpha

  http://www.csvAlpha.nl

  C.S.V. Alpha is dé christelijke gezelligheidsvereniging van Enschede. Vriendschap, vorming en verantwoordelijkheid staan centraal binnen onze vereniging. Alpha kent een zeer grote diversiteit aan kerkelijke achtergronden. Respect en een open houding zijn hierdoor belangrijke kenmerken van Alpha.
  Om de week zijn er Bijbelkringen, daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd in onze sociëteit Flux: lezingen, dispuutsfeestjes en natuurlijk onze wekelijkse sociëteitsavonden. Kom ook eens langs!

 • http://www.audentis.nl

  Het DSCC/DJCR 'Audentis et Virtutis', kortweg Audentis, is de oudste studentengezelligheidsvereniging in Enschede en heeft Enschede als studentenstad op de kaart gezet. 'Audentis et Virtutis' betekent vrij vertaald 'voor hij die durft en moedig is'. Voor het Enschedese studentenleven houdt dit in, dat onze 450 leden mensen zijn die uitdaging zoeken en zich inzetten voor een mooi studentenleven naast de studie. Audentis is de meest ondernemende en toonaangevende studentenvereniging van Enschede, wat tot uiting komt in de grootste Sociëteit in de Pakkerij, 't Gat in de Markt en onze eigen studieruimte 'De Bul'.

 •    Taste

  http://www.asvtaste.nl/

  A.S.V. Taste is de algemene studentenvereniging met ongeveer 450 leden. Hiermee is A.S.V. Taste de grootste studentenvereniging in Enschede. Kenmerkend voor Taste is dat iedereen zichzelf blijft. Onze sociëteit 'Antigoon' bevindt zich midden in het centrum in de Pakkerij aan de Oude Markt. Heb je vragen of ben je geïnteresseerd ? Neem dan gerust contact met ons op of kom eens langs! Voor meer informatie ga naar onze website.