Overige verenigingen

Naast alle sport-, cultuur-, studie-, wereld- en gezelligheidsverenigingen kent de Universiteit Twente nog een aantal andere verenigingen en stichtingen die ervoor zorgen dat het studentenleven in Enschede leuk en bijzonder is. De belangen en doelen van deze verenigingen en stichtingen zijn erg uiteenlopend. Kijk vooral eens naar hun websites.

 •    AIESEC

  http://www.aiesec.nl

  AIESEC is een non-profit organisatie die internationale stages faciliteert, voor zowel UT-studenten die naar het buitenland willen als internationale studenten die naar Nederland komen. AIESEC is gevestigd in 127 landen over de hele wereld, dus je beperkingen zijn klein! Je kunt ervoor kiezen om een paar weken vrijwilligerswerk te doen in een ontwikkelingsland, maar ruim een jaar lang stage lopen in het buitenland is ook geen probleem. AIESEC Twente bestaat uit een vijfkoppig fulltime bestuur en 17 parttimers die werkzaam zijn in drie verschillende teams. Samen maken wij het mogelijk om voor vele studenten hun horizon te verbreden en een sprong in het diepe te wagen.

  Bekijk ook onze video: https://www.youtube.com/watch?v=FSjP_vRbHUU

 •    Apollo

  http://www.apollo.utwente.nl

  Apollo is de cultuur koepel van de Universiteit Twente. Wij vertegenwoordigen de cultuurverenigingen en helpen met het organiseren van culturele evenementen op campus. We voorzien in advies, promotie en contacten voor alles en iedereen wat gerelateerd is aan kunst en cultuur. Geholpen door onze commissies organiseren we ook meerdere activiteiten, zoals een Open Podium, een gala en we helpen bij de organisatie van het feest in de Vrijhof na de Batavierenrace. Daarnaast beheren wij het subsidiefonds voor Cultuur (SFC) van de Student Union. Iedereen die een cultureel evenement organiseert kan een subsidie aanvragen vanuit dit fonds. Als je vragen hebt met betrekking tot cultuur op de campus, neem vooral contact op of kom langs bij ons kantoor.

  Bekijk onze video voor meer informatie: https://www.youtube.com/watch?v=_xKNMyFBJHY.

 • http://www.bedrijvendagentwente.nl

  De Bedrijvendagen is hét carrière-evement van de Universiteit Twente. Elk jaar rond maart kun je kennis maken met meer dan 100 bedrijven die staan te springen om studenten uit Twente. Dit kan op allerlei manieren: een kijkje nemen op de informatiemarkt, lunchen of dineren met een bedrijf, of zelfs gaan jeep crossen. Iedereen, eerstejaars tot afstudeerders, zijn welkom op dit evenement. Dit alles wordt door studenten van de Universiteit Twente zelf georganiseerd.

 • https://sites.google.com/site/enschede2009/homepage

  ACSSE, consisting of Chinese Bachelor students, Master students, PhD Students, visiting scientists, postdocs, scholars and their families, is a non-profit organization.
  The main objective is to develop activities for Chinese students and scholars studying in Enschede to enrich their lives and increase their cooperations between each other. In the meantime, announcing the Chinese culture and history to Dutch friends to promote and enhance the communications between two countries.

 •    Club 24

 • https://su.utwente.nl/en/connectinghands/

  Connecting Hands at the UT heeft als doel om studenten en vluchtelingen dichterbij elkaar te
  brengen. Dit doen we door aan projecten te werken en evenementen te organiseren waar mensen
  met verschillende achtergronden bij elkaar komen om plezier te maken, nieuwe mensen te
  ontmoeten en te werken aan persoonlijke vaardigheden.
  We zijn een kleine vereniging met enthousiaste studenten van over de hele wereld. We hebben een
  sport-, cultuur-, onderwijs- en vrouwencommissie die allerlei evenementen organiseren. Een aantal
  voorbeelden: volleybaltoernooien, kookworkshops, sollicitatietrainingen of danslessen.
  Ben jij er klaar voor?

  Voor meer informatie bekijk onze video; https://youtu.be/yKVFp5122XU

 •    Duitenberg

  http://www.duitenberg.nl

  Dé vereniging voor financieel geïnteresseerde studenten. Wij beleggen voornamelijk, maar organiseren ook lezingen, worden geïnterviewd voor radio/websites/kranten. We borrelen op de 23e verdieping van banken aan de Amsterdamse Zuidas tijdens inhousedagen en doen nog veel meer.

  Voor meer informatie, bekijk onze video: https://youtu.be/iqZo-DTCa10

 •    ESN

  Erasmus Student Network (ESN) is one of the biggest in¬terdisciplinary student associations in Europe, founded in 1989 for supporting and developing student exchange. ESN is presented in 339 Higher Education Institutions from 34 countries. The network is constantly developing and expanding.
  Every year ESN-Twente welcomes around 600 students. The main goal is to support students and make their life in Twente as good & entertaining as possible. ESN-Twente is famous with Country-Presentations, Trips and Weekly-Drinks.

 •    IAPC

  http://www.iapc.nl

  IAPC is een onafhankelijke, non-profit IT-shop op de campus. De enige onderneming op de ondernemende universiteit! Compleet draaiende gehouden door studenten.
  Met een winkel in de Zilverling en webwinkelprijzen voorzien wij al meer dan 20 jaar studenten en medewerkers van goedkope maar ruige producten. IAPC kent een actueel productaanbod, waarin de nieuwste PC's, goedkope kabels en gave gadgets te vinden zijn. Tevens is er bij IAPC ruimte voor activisme als vrijwilliger of bestuurder!

 •    Integrand

  http://www.integrand.nl/

  Integrand - Bedrijven vinden het steeds belangrijker dat je praktijkervaring opdoet tijdens je studie. Integrand is een landelijke non-profit studentenorganisatie die jou helpt om deze praktijkervaring op te doen. Er zijn verschillende manieren om deze ervaring op te doen. Zo kun je stage lopen bij een mooi bedrijf of een bestuursfunctie bekleden bij Integrand. Ook kun je deelnemen aan een Inhousedag. Wij helpen jou vooruit naar jouw succesvolle carrière!

 • http://www.icf-enschede.nl

  ICF provides a home-away-from-home for all international students in Enschede. You will meet Christians from all over the world and all possible churches. It is our aim to build a community among Christians from every background, and to extend a warm welcome to all visitors. We offer Sunday services and various activities through the week. It is our hope and prayer that this period may be a time of encouragement and spiritual growth for you! For more information, check out: https://www.youtube.com/watch?v=BpKJqKBvFt0&feature=youtu.be

 • Jongeren- & Studentenvereniging Exaltio is een jonge vereniging gericht op LHBT+-jongeren en -studenten in Enschede en omgeving. Regelmatig borrelen we in Café Stonewall. Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten, van filmavonden tot barbecues. Dit jaar varen we zelfs mee met de Amsterdam Pride! Ook organiseren we activiteiten samen met onze zusterverenigingen vanuit het hele land. Voor meer informatie kijk je op onze website. Tot snel!

 •    Jazzalike

 • http://www.kivi.nl/kst

  KIVI Students Twente is een onderdeel van het grootste ingenieursnetwerk van Nederland: Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs, ofwel KIVI. KIVI Students Twente behartigt de belangen van de studenten en pas afgestudeerden binnen de ingenieurswereld. Wij hebben als doel studenten van verschillende technische studies bij elkaar te brengen. Dit doen we door activiteiten te organiseren die inspirerend zijn en altijd mogelijkheid bieden tot netwerken. Voor een aanstaande ingenieur is een technisch netwerk namelijk erg belangrijk en nuttig. KIVI biedt daarom een levend netwerk van maar liefst 23.000 ingenieurs. Sluit jij je hier ook bij aan?

 • http://www.nsenschede.nl

  Navigators Studentenvereniging Enschede is een enthousiaste christelijke studentenvereniging voor studenten van zowel de UT als het Saxion. Wij vormen met elkaar een hechte en gezellige vriendengroep. Iedere week denken we met elkaar na over het geloof, de ene week in een Bijbelstudiekring en de andere week op een verenigingsavond. Ons motto is dan ook ´Christus kennen en Hem bekend maken´. Daarnaast organiseren we veel gezellige activiteiten. Je bent altijd welkom op één van onze activiteiten!

 • https://www.negotiationproject.utwente.nl/

  The Negotiation Project Twente (NPT) is a non-profit organization connected to the University of Twente in Enschede, The Netherlands. We strive to teach valuable negotiation and communicational skills to students and organizations. We also aim to disseminate hard and soft skills to (future) professionals by bridging higher education and the business environment. Furthermore, NPT attends yearly international events in which we represent our University through global negotiation tournaments. We participate in three international events: The Negotiation Challenge (TNC), Warsaw Negotiation Round (WNR) and Global Negotiation Conference (GNC).

 • http://www.os.utwente.nl

  Het Overleg Studieverenigingen is de koepel van alle studieverenigingen. Het zorgt ervoor dat alle studieverenigingen van elkaar weten hoe ze dingen aanpakken. Op de maandelijkse vergadering nemen de studieverenigingen besluiten over zaken die hen allen aangaan. Het OS faciliteert overleggen als een externe-betrekkingen-functionarissen-overleg en het overleg onderwijscommissarissen. Zo houden bestuurders van verschillende verenigingen met dezelfde functie elkaar op de hoogte. Het OS probeert dus te voorzien in alle behoeften van de studieverenigingen.

 • http://www.rskenschede.nl

  De RSK is een christelijke studentenvereniging, wat betekent dat God bij ons centraal staat. Elke dinsdagavond komen wij bij elkaar voor Bijbelkring of studiekring. Daarnaast organiseren we zowel ontspannende als verdiepende activiteiten, zoals maaltijden, lezingen, Praise & Prayers, borrels, huisfeesten en weekenden. Zo investeer je bij de RSK in je sociale contacten en in je relatie met God. Tenslotte onderhoudt de RSK contacten met C.S.F.R. en Ichthus en is zij present op conferenties

  Bekijk ook onze video: https://www.youtube.com/watch?v=UBR4KngjGag

 • Sharing the Romanian culture while building & empowering the community

 • https://spacesocietytwente.nl/

  Space Society Twente is a student association for everyone who has an interest in space exploration, astronomy, space engineering and space policy. Our motivation stems from the diverse interest of our members. Together we establish a forum in which bold ideas, daring proposals and precision engineering work hand in hand to create an unforgettable experience for everyone.

 • http://www.snt.utwente.nl

  Studenten Net Twente behartigt de ICT-belangen van haar leden bij de Universiteit Twente. Verder zijn we een gezellige klusvereniging voor alles wat met servers en computernetwerken te maken heeft, met een flink aantal commissies waarin we werken aan leuke en vernieuwende projecten.
  We runnen een Helpdesk waar studenten met internetproblemen kunnen aankloppen. Ook hosten we talloze gameservers, een FTP-server, een IRC-server, de grootste Firefox-mirror van Europa en verzorgen we hosting voor 100 andere studentenverenigingen.

 • http://swingoutloud.nl/

  Dans en beweeg met plezier terwijl je nieuwe vrienden maakt! Dat is waar Swing Out Loud voor staat. Wij geven lessen, social dances en feestje in de dansstijl van de jaren 20/30/40: Lindy Hop en andere swing-jazz gerelateerde dansen. Hoewel er in onze lessen aandacht is voor stijl en techniek staan samen dansen en plezier hebben centraal. Hopelijk zien we je snel bij één van onze social dances of lessen!

 •    TUSAT

  http://www.tusat.org

  TUSAT beoogt:
  De bevordering van de intellectuele, sociale en culturele interactie tussen Turkse, Nederlandse, en internationale studenten aan de Universiteit Twente (UT),
  Opvang en ondersteuning van nieuwe studenten ten behoeve van de aanpassing binnen de nieuwe omgeving,
  Ondersteunen van solidariteit onder de Turkse studenten aan de UT,
  Het vertegenwoordigen en uitdragen van de Turkse cultuur.
  TUSAT is voor alle studenten, oud-studenten, personeel van UT en hun families.

 • http://www.unipartners.nl/twente

  UniPartners is een non-profit academisch adviesbureau dat gerund wordt door studenten. Ben jij een eerstejaars student dan heb jij de unieke kans om bij ons een traineeship te volgen. Samen met andere studenten vorm je een marketingcommissie die +/- 4 uur per week samenkomt en werkt aan PR en acquisitie vraagstukken. Ben jij geïnteresseerd? Kom dan snel bij ons langs voor een vrijblijvende kennismaking. Kijk voor meer informatie op onze website.

 • http://www.vck.tv

  In je campuswoning ontvang je radio- en TV-signaal van de Vereniging Campus Kabel. Dit is geen groot kabelbedrijf zoals Ziggo, maar een non-profit kabelvereniging die door studenten draaiende worden gehouden. Dit betekent dat het zenderpakket op studenten is afgestemd. Je kunt ook onze app gebruiken of TV kijken op je PC/laptop. Bij ons kan je ook actief worden. Dit kan bijvoorbeeld door te helpen bij het samenstellen van het zenderpakket en het onderhouden van het netwerk. Naast analoge televisie bieden wij ook digitale televisie aan via IPTV. Hiervoor hebben we onder andere een serverruimte in Vrijhof en een aantal schotels. We gebruiken hier ook eigen software voor. Je kunt dus ook bij ons terecht als je geïnteresserd bent in serverbeheer en software development.

 •    Vestingbar

  http://www.vestingbar.nl

  Wij zijn de Vestingbar, een bar op de campus die gerund wordt door studenten voor studenten. Kom naar onze var voor feestjes, een drankje en de gave activiteiten die we vaak hebben zoals een wekelijkse pubquiz. Ben je geïnteresseerd in het runnen van je eigen bar? Neem contact met ons op via onze website: www.vestingbar.nl of benader een van onze tappers tijdens een avond.

 •    Vleugellam

  http://www.vleugellam.nl

  Vroeger gedroomd om piloot te worden, maar tóch maar voor de UT gekozen? Laat de hoop niet varen!
  DZC "Vleugellam" is de zweefvliegclub van (oud)studenten van de UT. Door het seizoen vliegen we ieder mooi weekend in de buurt, en gaan in de zomer met onze drie vliegtuigen op avontuur naar Duitsland of Tjechië.
  Proberen? Meld je aan voor een introdag op onze website, of mail vliegmee@vleugellam.nl

 •    WOT

  http://www.wot.utwente.nl

  De WOT is een vereniging die zich bezighoudt met simpele technologische oplossingen voor ontwikkelingslanden. We hebben een werkplaats waar we de opgedane kennis van onze studies kunnen toepassen in het ontwerpen, maken en verbeteren van technologie dat een verschil kan maken in landen waar basisbehoeften als schoon drinkwater en elektriciteit niet vanzelfsprekend zijn. Je kunt een hoop praktische vaardigheden leren zoals lassen, metaal- en houtbewerking, solderen en een draai- en freesbank gebruiken. Allemaal vaardigheden die tijdens je loopbaan voordeel op kunnen leveren! Verder organiseren we een wekelijkse bijeenkomst, een scrapheap challenge, een survival weekend en de beroemde T-week. Hierbij proberen we de grenzen van onze vaardigheden op te zoeken en te verleggen in nuttige en leuke projecten. Vaak eindigt dit met een drankje rond het kampvuur. Geïnteresseerd? Stuur een e-mail naar wot@utwente.nl!

 • De Jonge Europse Federalisten (kort: JEF) zijn een pro-Europese jeugdorganisatie die niet is gelieerd aan concrete politieke partijen maar alsnog een duidelijke politieke positie heeft. Ons doel is een meer demoratisch, federaal Europa dat dicht bij de burgers staat. Om dit doel na te bereiken, organiseren wij verschillende evenementen, bijvoorbeeld debatten en gastcolleges op campus. Alle meningen zijn welkom, omdat deze juist tot een goede discussie leiden.