Overige verenigingen

Naast alle studenten teams, sport-, cultuur-, studie-, wereld-, gezelligheids- en business verenigingen kent Universiteit Twente nog een aantal andere verenigingen en stichtingen die ervoor zorgen dat het studentenleven in Enschede leuk en bijzonder is. De belangen en doelen van deze verenigingen en stichtingen zijn erg uiteenlopend. Kijk vooral eens naar hun websites.

 • Ambitious Women UT is een vereniging geleid door studenten, die ernaar streeft om een omgeving te creëren voor vrouwen op de UT om bijdrage te leveren aan de empowerment van hun academische carrière en persoonlijke ontwikkeling. AW UT is open voor alle studenten die deel willen uitmaken van een gelijke omgeving voor vrouwelijke studenten. Als lid van AW UT, kunnen kennis en ervaringen gedeeld worden en hierbij een netwerk gemaakt worden tussen studenten op een technische universiteit.

  Ons doel is om een community te vormen tussen studenten die willen focussen op de toename van de zichtbaarheid van vrouwelijke studenten aan de UT. Door regelmatig activiteiten te houden creëren we een sterke omgeving hiervoor.

  Er zijn allerlei soorten activiteiten. Hieronder vallen studiemiddagen waar studenten een netwerk kunnen creëren, tea talks waar gedachten gedeeld kunnen worden, filmavonden, spelletjesavonden en borrels en diners met alle leden. Daarnaast hebben we ook samenwerkingen met andere organisaties en faculteiten van de UT om bijvoorbeeld De Internationale Vrouwendag evenementen te organiseren.

 • https://www.batavierenrace.nl/english

  De Batavierenrace is een jaarlijkse estafetteloop van 175 km die start op de Radboud Universiteit in Nijmegen en finisht op de UT. Het wordt georganiseerd door een bestuur bestaande uit studenten uit zowel Nijmegen als Enschede. Elk jaar doen er zo'n 8.500 mensen mee in teams van 25 personen. Daarmee is de Batavierenrace het grootste studentensportevenement van Nederland en de grootste estafetteloop ter wereld. Daarnaast is onze afterparty op zaterdag voor de meesten legendarisch. Ondersteunend aan het bestuur zijn er zo'n 10 commissies, elk met een eigen specialiteit, en een team van ongeveer 700 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de perfectie van de race. Meer informatie over vrijwilligerswerk, lid worden van een commissie of deel uitmaken van het bestuur is beschikbaar op onze website.

 •    GeneratIn'

 •    IAPC

  http://www.iapc.nl

  IAPC is een onafhankelijke, non-profit IT-shop op de campus. De enige onderneming op de ondernemende universiteit! Compleet draaiende gehouden door studenten.
  Met een winkel in de Zilverling en webwinkelprijzen voorzien wij al meer dan 20 jaar studenten en medewerkers van goedkope maar ruige producten. IAPC kent een actueel productaanbod, waarin de nieuwste PC's, goedkope kabels en gave gadgets te vinden zijn. Tevens is er bij IAPC ruimte voor activisme als vrijwilliger of bestuurder!

 • https://spacesocietytwente.nl/

  Space Society Twente is a student association with an ambition to reach for the stars! We aim to achieve this by means of various projects, such as the small- and large rocket project, and events such as excursions, lecture talks, and game nights. Our aim is to make space more accessible for students, and our motto is: in space, there is space for everyone!

  Besides being a student association for space enthusiasts, our ambitious rocket project is a part-time student team where you can pursue your passion and develop your skills. The rocket project has great plans for the future and we are recruiting new members. Ranging from engineering, marketing, designing, managing, and more, we need you!

  So are you fascinated by space and interested in rockets? Do you want to be an engineer of the future and do you like a challenge? Then join the Space Society!

 • http://www.snt.utwente.nl

  Studenten Net Twente behartigt de ICT-belangen van haar leden bij de Universiteit Twente. Verder zijn we een gezellige klusvereniging voor alles wat met servers en computernetwerken te maken heeft, met een flink aantal commissies waarin we werken aan leuke en vernieuwende projecten.
  We runnen een Helpdesk waar studenten met internetproblemen kunnen aankloppen. Ook hosten we talloze gameservers, een FTP-server, een IRC-server, de grootste Firefox-mirror van Europa en verzorgen we hosting voor 100 andere studentenverenigingen.

 • http://www.radixenschede.nl/

  Studentenstam RADIX Enschede is een scoutingvereniging voor en door Studenten van de Universiteit Twente en het Saxion in Enschede. Elke week wordt een opkomst op onze eigen blokhut vlakbij de Campus georganiseerd. Daarnaast organiseren we een zomerkamp en nemen deel aan een aantal grotere regionale en/of landelijke evenementen.

 •    Sustain

  https://www.sustain.utwente.nl/

  SUSTAIN is een jonge en actieve studentenvereniging die de Twentse studentenbevolking bewust maakt van en betrekt bij duurzaamheid op milieu- en sociaaleconomisch gebied. Klinkt interessant? En het is vooral gezellig! We organiseren vele evenementen zoals filmavonden, discussies, workshops, potlucks of gastcolleges. Onze werkgroepen maken daarnaast een betekenisvolle impact op de campus en daarbuiten door hun projecten, waaronder een gemeenschappelijke tuin, een duurzaamheidshandboek voor studenten, een veganistisch kookboek en nog veel meer! We werken ook samen met GreenHub, het duurzaamheidskantoor van de universiteit.

  We zijn een open en vriendelijke gemeenschap van mensen met zorgen over de toekomst van onze omgeving. Iedereen is welkom om mee te doen, ongeacht waar ze staan in hun duurzaamheidsreis, want we GROEIEN SAMEN.

  Voor meer informatie, kijk op onze website.
  Of stuur een e-mail naar board@sustain.utwente.nl

 •    WOT

  http://www.wot.utwente.nl

  De WOT is een vereniging die zich bezighoudt met simpele technologische oplossingen voor ontwikkelingslanden. We hebben een werkplaats waar we de opgedane kennis van onze studies kunnen toepassen in het ontwerpen, maken en verbeteren van technologie dat een verschil kan maken in landen waar basisbehoeften als schoon drinkwater en elektriciteit niet vanzelfsprekend zijn. Je kunt een hoop praktische vaardigheden leren zoals lassen, metaal- en houtbewerking, solderen en een draai- en freesbank gebruiken. Allemaal vaardigheden die tijdens je loopbaan voordeel op kunnen leveren! Verder organiseren we een wekelijkse bijeenkomst, een scrapheap challenge, een survival weekend en de beroemde T-week. Hierbij proberen we de grenzen van onze vaardigheden op te zoeken en te verleggen in nuttige en leuke projecten. Vaak eindigt dit met een drankje rond het kampvuur. Geïnteresseerd? Stuur een e-mail naar wot@utwente.nl!