Overige verenigingen

Naast alle studenten teams, sport-, performing arts-, studie-, wereld-, gezelligheids- en business verenigingen kent de Universiteit Twente nog een aantal andere verenigingen en stichtingen die ervoor zorgen dat het studentenleven in Enschede leuk en bijzonder is. De belangen en doelen van deze verenigingen en stichtingen zijn erg uiteenlopend. Kijk vooral eens naar hun websites.

 • https://www.batavierenrace.nl/english

  De Batavierenrace is een jaarlijkse estafetteloop van 175 km die start op de Radboud Universiteit in Nijmegen en finisht op de UT. Het wordt georganiseerd door een bestuur bestaande uit studenten uit zowel Nijmegen als Enschede. Elk jaar doen er zo'n 8.500 mensen mee in teams van 25 personen. Daarmee is de Batavierenrace het grootste studentensportevenement van Nederland en de grootste estafetteloop ter wereld. Daarnaast is onze afterparty op zaterdag voor de meesten legendarisch. Ondersteunend aan het bestuur zijn er zo'n 10 commissies, elk met een eigen specialiteit, en een team van ongeveer 700 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de perfectie van de race. Meer informatie over vrijwilligerswerk, lid worden van een commissie of deel uitmaken van het bestuur is beschikbaar op onze website.

 •    IAPC

  http://www.iapc.nl

  IAPC is een onafhankelijke, non-profit IT-shop op de campus. De enige onderneming op de ondernemende universiteit! Compleet draaiende gehouden door studenten.
  Met een winkel in de Zilverling en webwinkelprijzen voorzien wij al meer dan 20 jaar studenten en medewerkers van goedkope maar ruige producten. IAPC kent een actueel productaanbod, waarin de nieuwste PC's, goedkope kabels en gave gadgets te vinden zijn. Tevens is er bij IAPC ruimte voor activisme als vrijwilliger of bestuurder!

 • https://spacesocietytwente.nl/

  Space Society Twente is a student association for everyone who has an interest in space exploration, astronomy, space engineering and space policy. Our motivation stems from the diverse interest of our members. Together we establish a forum in which bold ideas, daring proposals and precision engineering work hand in hand to create an unforgettable experience for everyone.

 • http://www.snt.utwente.nl

  Studenten Net Twente behartigt de ICT-belangen van haar leden bij de Universiteit Twente. Verder zijn we een gezellige klusvereniging voor alles wat met servers en computernetwerken te maken heeft, met een flink aantal commissies waarin we werken aan leuke en vernieuwende projecten.
  We runnen een Helpdesk waar studenten met internetproblemen kunnen aankloppen. Ook hosten we talloze gameservers, een FTP-server, een IRC-server, de grootste Firefox-mirror van Europa en verzorgen we hosting voor 100 andere studentenverenigingen.

 • http://www.radixenschede.nl/

  Studentenstam RADIX Enschede is een scoutingvereniging voor en door Studenten van de Universiteit Twente en het Saxion in Enschede. Elke week wordt een opkomst op onze eigen blokhut vlakbij de Campus georganiseerd. Daarnaast organiseren we een zomerkamp en nemen deel aan een aantal grotere regionale en/of landelijke evenementen. Bekijk onze video voor meer informatie: https://www.youtube.com/watch?v=_-qRobcdPdE

 •    Sustain

  SUSTAIN is een studentenvereniging gepassioneerd in het verspreiden van bewustzijn, het ondernemen van actie en het faciliteren van gesprekken over milieu en sociaaleconomische duurzaamheid. We doen dit door het organiseren van een breed scala aan evenementen, zoals documentaire kijkavonden, discussies en gastcolleges. Onze werkgroepen maken een betekenisvolle impact op de campus en daarbuiten door hun duurzaamheidsgerelateerde projecten, waaronder een gemeenschappelijke tuin, een adviesorgaan voor duurzaamheid, een veganistisch kookboek en nog veel meer! We werken ook samen met GreenHub, het groene kantoor van de universiteit.

  We zijn gepassioneerd over het toegankelijk maken van duurzaamheid en het vullen van de gaten in de gesprekken die wereldwijd gaande zijn door intersectionaliteit in de kern van onze overtuigingen te houden. Onze gemeenschap is open en vriendelijk, staat altijd open voor een gesprek en verwelkomt iedereen die mee wil doen, ongeacht waar ze staan in hun duurzaamheidsreis.

  Voor meer informatie, bezoek onze website: https://sustainutwente.wixsite.com/mysite
  Of stuur een e-mail naar board@stustain.utwente.nl

 •    WOT

  http://www.wot.utwente.nl

  De WOT is een vereniging die zich bezighoudt met simpele technologische oplossingen voor ontwikkelingslanden. We hebben een werkplaats waar we de opgedane kennis van onze studies kunnen toepassen in het ontwerpen, maken en verbeteren van technologie dat een verschil kan maken in landen waar basisbehoeften als schoon drinkwater en elektriciteit niet vanzelfsprekend zijn. Je kunt een hoop praktische vaardigheden leren zoals lassen, metaal- en houtbewerking, solderen en een draai- en freesbank gebruiken. Allemaal vaardigheden die tijdens je loopbaan voordeel op kunnen leveren! Verder organiseren we een wekelijkse bijeenkomst, een scrapheap challenge, een survival weekend en de beroemde T-week. Hierbij proberen we de grenzen van onze vaardigheden op te zoeken en te verleggen in nuttige en leuke projecten. Vaak eindigt dit met een drankje rond het kampvuur. Geïnteresseerd? Stuur een e-mail naar wot@utwente.nl!

 • De Jonge Europse Federalisten (kort: JEF) zijn een pro-Europese jeugdorganisatie die niet is gelieerd aan concrete politieke partijen maar alsnog een duidelijke politieke positie heeft. Ons doel is een meer demoratisch, federaal Europa dat dicht bij de burgers staat. Om dit doel na te bereiken, organiseren wij verschillende evenementen, bijvoorbeeld debatten en gastcolleges op campus. Alle meningen zijn welkom, omdat deze juist tot een goede discussie leiden.