Cultuurverenigingen

Universiteit Twente kent een scala aan cultuurverenigingen. De meeste culturele activiteiten vinden plaats in de Vrijhof, het cultuurcentrum van de campus. Trekt één van onderstaande verenigingen je aan? Ga naar de website van de vereniging voor meer informatie!

 • http://www.4happyfeet.nl

  Of je nu op zoek bent naar de elegantie van de ballroom, de swing en romantiek van de Latin of de sensualiteit van de Salsa, 4 happy feet heeft het allemaal in huis.
  Salsa traint op de maandagavond, waar je de Merengue, Salsa, Bachata en Rueda de Casino leert. Stijldansen traint op dinsdagavond en hier leer je zowel latin als ballroom. Denk maar aan de Engelse Wals en Quickstep of de Chacha en de Rumba.

 •    Arabesque

  https://www.utwente.nl/en/arabesque/

  Arabesque is een moderne dans productiegroep. Gedurende het jaar werken we aan onze techniek en maken we onze eigen dansen (rondom een zeker thema), die we laten zien in een voorstelling aan het eind van het academische jaar. Je bent altijd welkom om een aantal lessen mee te doen. Na de zomervakantie geven we ook een aantal open lessen. Houd daarvoor de website in de gaten. Hopelijk tot dan!

 •    Bellettrie

  https://bellettrie.utwente.nl/

  Bellettrie is een bibliotheek voor studenten, door studenten. Met een Unioncard kan je bij Bellettrie gratis lid worden en boeken lenen. Daarnaast is het mogelijk om in de comfortabele verenigingsruimte, ook wel de Drakenkelder genoemd wegens de spectaculaire plafondschilderingen, weg te zakken in een comfortabele stoel of bank met je favoriete boek en een mok koffie of thee, of een gesprek aan te gaan met mede boekliefhebbers.
  De Bellettrie organiseert ook wekelijkse schrijfavonden waar schrijvers elkaar ondersteunen en inspireren om aan hun verhalen te werken.
  De commissie Konnichiwa organiseert verschillende evenementen rondom Japanse media en cultuur.

  Je kunt de Bellettrie vinden op de begane grond van de Bastille.

 •    Break-Even

  http://www.breakeven.utwente.nl/

  Break-Even is de hip hop en breakdance vereniging voor alle dans niveaus! Op maandagavond kan je langskomen bij onze breakdance lessen en op woensdagavond en vrijdagavond zijn onze hiphoplessen. We organiseren ook regelmatig een workshop, zodat we andere dansstijlen kunnen leren kennen. Naast onze shows en trainingen houden we ook van gezelligheid en organiseren we activiteiten zoals borrels, feestjes, picknicks en meer. Voor vragen kan je mailen naar board@breakeven.utwente.nl, of bezoek een van onze open lessen! :) Voor meer informatie bezoek onze website! Wil je een sfeer impressie? Kijk dan naar de interactive video op onze website of bezoek onze instagram @breakeven_utwente

 •    Chassé

  http://www.sdvchasse.utwente.nl

  S.D.V. Chassé is een studenten vereniging van ongeveer 60 leden die elke woensdag avond in het sportcentrum van de campus dansen. De lessen worden op verschillende niveaus gegeven door een professionele danslerares. De lessen bestaan uit techniekoefeningen, cardio en het oefenen van choreografieën voor onze optredens. Verder organiseren we andere activiteiten zoals onze maandelijkse Chassé night, borrels en workshops. Word jij enthousiast van dansen? Aarzel dan niet en contacteer ons voor een try-out les!

 •    Fanaat

  http://www.fanaat.utwente.nl

  De Fanaat is de studenten spellenvereniging op de campus. Kom tijdens de Kick-In langs met je doegroep om een ontspannend bord- of computerspel te spelen. Tijdens de Kick-In zijn er ook rollenspellen workshops. We zijn te vinden in de Bastille naast de UnionShop.

 •    InSPE

  https://stichtinginspe.nl/

  Stichting International Student Productions Enschede (InSPE) verbindt cultureel geïntereseerde studenten in een groot schalige productie. Of je nou zingt, danst, acteert, een instrument bespeeld of het gewoon leuk vindt om mee te helpen met organisatie, InSPE biedt het. InSPE heeft een project eens in de twee jaar, dus stuur een bericht voor meer informatie over de volgende productie.

 • http://www.mso.utwente.nl

  Musica Silvestra Orkest is hét symfonie orkest van de Universiteit Twente. Het orkest speelt voornamelijk klassieke muziek, inclusief symfonie, ouvertures en suites. Elk jaar worden twee repertoires ingestudeerd. We geven per repertoire 2 concerten.

  Veel leden zijn actief binnen ons bestuur of in één van onze commissies. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een nieuw repertoire, repetitieweekenden of activiteiten. Elke 2 jaar gaan we met het gehele orkest naar het buitenland voor een concertreis. De volgende concertreis zal in de zomer van 2023 zijn!

  Speel jij een klassiek instrument en ben je geïnteresseerd in hét studenten symfonieorkest van de Universiteit Twente? Kom dan naar onze open repetities! Meer informatie over ons kan je vinden op onze site of op onze facebookpagina.

 •    NEST

  http://www.nest.utwente.nl

  (Leren) Acteren, zingen, dansen? Bij NEST kan het allemaal! Wij zijn de theatervereniging van de UT en houden ons bezig met het opzetten van musicals en muziektheatervoorstellingen. Daarnaast geven we ook lessen in alle technieken die je nodig kan hebben op het podium. Wil je zelf niet (direct) de planken op? Ook dan heeft NEST je veel te bieden! Heb je interesse in decor, grime, kostumering of theatertechniek, dan ben je ook van harte welkom bij onze vereniging!

 • https://www.utwente.nl/en/primoballerino/

  Since February 2019 we are the association for classical ballet at the University of Twente! Next to organising lessons, we also organise fun activities for our members. Do you want to know more? Keep an eye on this website or our Facebook page for updates and news about the process!

 •    Pro Deo

  http://www.prodeo.utwente.nl/

  Sta je graag op het toneel, maar liever zonder script? Bij theatersportvereniging Pro Deo leer je op het toneel de meest gekke, spannende of grappige scènes te improviseren. Aan de hand van onverwachte suggesties speel je met je medespelers 'games' die je elk op een andere manier uitdagen om het publiek én jezelf te verbazen en te vermaken. Kom langs één van onze workshops of bezoek een voorstelling tijdens de Kick-In!

 • http://www.shot.utwente.nl

  Het Studenten Harmonie Orkest Twente is het harmonieorkest van de universiteit Twente. Het orkest, beter bekend als SHOT, is een studentenorkest waarbij muzikaliteit, maar zeker ook gezelligheid geregeld tot ongekende hoogtes stijgt! Naast het geven van concerten op festivals en op de UT, gaat SHOT twee keer jaar op repetitieweekend. Daarnaast gaat het orkest één keer in de twee jaar op concertreis. Landen waar SHOT in het verleden geweest is, zijn Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Finland en China.

 • http://www.utmostbigband.nl/

  Stubiba is de bigbandvereniging van de Universiteit Twente en staat voor “Studenten Big Band”. De oudste band, Far East Jazz Orchestra, van de vereniging bestaat al meer dan 20 jaar en speelt op een zeer hoog niveau. De jongste band, Utmost Big Band, bestaat vanaf 1999 en in deze band spelen uitsluitend UT studenten. Beide bands staan onder leiding van Bart Bijleveld. Repetitietijden zijn te vinden op de website.

 • http://www.musilon.utwente.nl

  Hou je van zingen? Misschien is Musilon iets voor jou! We zingen lichte muziek (jazz, pop, rock), zowel a capella als met begeleiding. Wij zijn een koor van zo'n 50 man en zingen diverse arrangementen van vier tot soms wel achtstemmige verdeling. Wil jij ook bij ons komen zingen? Bekijk onze website en kom maandagavond om 19.30 uur naar onze open repetities aan het begin van een semester in het Amfitheater in de Vrijhof. Eerdere ervaring met zingen (in een koor) is niet nodig.

  Bekijk onze video voor meer informatie en volg ons op Instagram en facebook @vocalgroupmusilon