Businessverenigingen

Universiteit Twente heeft een aantal verenigingen die zich bezig houden met het bedrijfsleven. Deze verenigingen variëren van het regelen van internationale stages en projecten tot het organiseren van een business en carrière-evenement. Benieuwd wat Universiteit Twente nog meer te bieden heeft op dit gebied? Je kunt de website van de verenigingen bezoeken via de linkjes hieronder!

 • http://www.bedrijvendagentwente.nl

  De Bedrijvendagen is hét carrière-evement van de Universiteit Twente. Elk jaar rond maart kun je kennis maken met meer dan 100 bedrijven die staan te springen om studenten uit Twente. Dit kan op allerlei manieren: een kijkje nemen op de informatiemarkt, lunchen of dineren met een bedrijf, of zelfs gaan jeep crossen. Iedereen, eerstejaars tot afstudeerders, zijn welkom op dit evenement. Dit alles wordt door studenten van de Universiteit Twente zelf georganiseerd.

 •    Duitenberg

  http://www.duitenberg.nl

  Dé vereniging voor financieel geïnteresseerde studenten. Wij beleggen voornamelijk, maar organiseren ook lezingen, worden geïnterviewd voor radio/websites/kranten. We borrelen op de 23e verdieping van banken aan de Amsterdamse Zuidas tijdens inhousedagen en doen nog veel meer.

 • http://www.dsif.nl/

  Het Dutch Student Investment Fund (DSIF) vindt dat jonge ondernemers toegang moeten hebben tot alle middelen die nodig zijn om hun geweldige ideeën om te zetten in echte start-ups die de samenleving ten goede kunnen komen. DSIF is een durfkapitaalfonds dat wordt beheerd door studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool. Het werd in 2016 opgericht als het eerste door studenten gerunde Europese durfkapitaalfonds. DSIF investeert in innovatieve start-ups die zijn opgericht door bachelor- en masterstudenten, PhD's en pas afgestudeerden.

 •    Hive01

 •    IAESTE

 •    Integrand

  http://www.integrand.nl/

  Integrand - Bedrijven vinden het steeds belangrijker dat je praktijkervaring opdoet tijdens je studie. Integrand is een landelijke non-profit studentenorganisatie die jou helpt om deze praktijkervaring op te doen. Er zijn verschillende manieren om deze ervaring op te doen. Zo kun je stage lopen bij een mooi bedrijf of een bestuursfunctie bekleden bij Integrand. Ook kun je deelnemen aan een Inhousedag. Wij helpen jou vooruit naar jouw succesvolle carrière!

 • http://www.kivi.nl/kst

  KIVI Students Twente is een onderdeel van het grootste ingenieursnetwerk van Nederland: Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs, ofwel KIVI. KIVI Students Twente behartigt de belangen van de studenten en pas afgestudeerden binnen de ingenieurswereld. Wij hebben als doel studenten van verschillende technische studies bij elkaar te brengen. Dit doen we door activiteiten te organiseren die inspirerend zijn en altijd mogelijkheid bieden tot netwerken. Voor een aanstaande ingenieur is een technisch netwerk namelijk erg belangrijk en nuttig. KIVI biedt daarom een levend netwerk van maar liefst 23.000 ingenieurs. Sluit jij je hier ook bij aan?

 • https://www.negotiationproject.utwente.nl/

  The Negotiation Project Twente (NPT) is a non-profit organization connected to the University of Twente in Enschede, The Netherlands. We strive to teach valuable negotiation and communicational skills to students and organizations. We also aim to disseminate hard and soft skills to (future) professionals by bridging higher education and the business environment. Furthermore, NPT attends yearly international events in which we represent our University through global negotiation tournaments. We participate in three international events: The Negotiation Challenge (TNC), Warsaw Negotiation Round (WNR) and Global Negotiation Conference (GNC).

 • http://www.unipartners.nl/twente

  UniPartners is een ambitieus en dynamisch academisch adviesbureau gevestigd in de Bastille op de campus van de Universiteit Twente. Ben jij een enthousiaste student dan kan je bij ons aan de slag gaan bij de marketing- en businesscomissie! Samen met andere studenten kom je +/- 4 uur per week samen om te werken aan onze PR en acquisitie. Een mogelijkheid om je academische kennis in praktijk te brengen dus. Geïnteresseerd? Kom dan snel bij ons langs voor een vrijblijvende kennismaking. Kijk voor meer informatie op onze website.