Businessverenigingen

De Universiteit Twente heeft een aantal verenigingen die zich bezig houden met het bedrijfsleven. Deze verenigingen variëren van het regelen van internationale stages en projecten tot het organiseren van een business en carrière evenement. Benieuwd wat de Universiteit Twente nog meer te bieden heeft op dit gebied? Je kunt de website van de verenigingen bezoeken via de linkjes hieronder!

 •    AIESEC

  http://www.aiesec.nl

  AIESEC is een non-profit organisatie die internationale stages faciliteert, voor zowel UT-studenten die naar het buitenland willen als internationale studenten die naar Nederland komen. AIESEC is gevestigd in 127 landen over de hele wereld, dus je beperkingen zijn klein! Je kunt ervoor kiezen om een paar weken vrijwilligerswerk te doen in een ontwikkelingsland, maar ruim een jaar lang stage lopen in het buitenland is ook geen probleem. AIESEC Twente bestaat uit een vijfkoppig fulltime bestuur en 17 parttimers die werkzaam zijn in drie verschillende teams. Samen maken wij het mogelijk om voor vele studenten hun horizon te verbreden en een sprong in het diepe te wagen.

  Bekijk ook onze video: https://www.youtube.com/watch?v=FSjP_vRbHUU

 • http://www.bedrijvendagentwente.nl

  De Bedrijvendagen is hét carrière-evement van de Universiteit Twente. Elk jaar rond maart kun je kennis maken met meer dan 100 bedrijven die staan te springen om studenten uit Twente. Dit kan op allerlei manieren: een kijkje nemen op de informatiemarkt, lunchen of dineren met een bedrijf, of zelfs gaan jeep crossen. Iedereen, eerstejaars tot afstudeerders, zijn welkom op dit evenement. Dit alles wordt door studenten van de Universiteit Twente zelf georganiseerd.

 •    Duitenberg

  http://www.duitenberg.nl

  Dé vereniging voor financieel geïnteresseerde studenten. Wij beleggen voornamelijk, maar organiseren ook lezingen, worden geïnterviewd voor radio/websites/kranten. We borrelen op de 23e verdieping van banken aan de Amsterdamse Zuidas tijdens inhousedagen en doen nog veel meer.

  Voor meer informatie, bekijk onze video: https://youtu.be/iqZo-DTCa10

 • http://www.dsif.nl/

  Het Dutch Student Investment Fund (DSIF) vindt dat jonge ondernemers toegang moeten hebben tot alle middelen die nodig zijn om hun geweldige ideeën om te zetten in echte start-ups die de samenleving ten goede kunnen komen. DSIF is een durfkapitaalfonds dat wordt beheerd door studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool. Het werd in 2016 opgericht als het eerste door studenten gerunde Europese durfkapitaalfonds. DSIF investeert in innovatieve start-ups die zijn opgericht door bachelor- en masterstudenten, PhD's en pas afgestudeerden.

 •    Hive01

 •    IAESTE

 •    Integrand

  http://www.integrand.nl/

  Integrand - Bedrijven vinden het steeds belangrijker dat je praktijkervaring opdoet tijdens je studie. Integrand is een landelijke non-profit studentenorganisatie die jou helpt om deze praktijkervaring op te doen. Er zijn verschillende manieren om deze ervaring op te doen. Zo kun je stage lopen bij een mooi bedrijf of een bestuursfunctie bekleden bij Integrand. Ook kun je deelnemen aan een Inhousedag. Wij helpen jou vooruit naar jouw succesvolle carrière!

 • http://www.kivi.nl/kst

  KIVI Students Twente is een onderdeel van het grootste ingenieursnetwerk van Nederland: Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs, ofwel KIVI. KIVI Students Twente behartigt de belangen van de studenten en pas afgestudeerden binnen de ingenieurswereld. Wij hebben als doel studenten van verschillende technische studies bij elkaar te brengen. Dit doen we door activiteiten te organiseren die inspirerend zijn en altijd mogelijkheid bieden tot netwerken. Voor een aanstaande ingenieur is een technisch netwerk namelijk erg belangrijk en nuttig. KIVI biedt daarom een levend netwerk van maar liefst 23.000 ingenieurs. Sluit jij je hier ook bij aan?

 • https://www.negotiationproject.utwente.nl/

  The Negotiation Project Twente (NPT) is a non-profit organization connected to the University of Twente in Enschede, The Netherlands. We strive to teach valuable negotiation and communicational skills to students and organizations. We also aim to disseminate hard and soft skills to (future) professionals by bridging higher education and the business environment. Furthermore, NPT attends yearly international events in which we represent our University through global negotiation tournaments. We participate in three international events: The Negotiation Challenge (TNC), Warsaw Negotiation Round (WNR) and Global Negotiation Conference (GNC).

 • http://www.unipartners.nl/twente

  UniPartners is een ambitieus en dynamisch academisch adviesbureau gevestigd in de Bastille op de campus van de Universiteit Twente. Ben jij een enthousiaste student dan kan je bij ons aan de slag gaan bij de marketing- en businesscomissie! Samen met andere studenten kom je +/- 4 uur per week samen om te werken aan onze PR en acquisitie. Een mogelijkheid om je academische kennis in praktijk te brengen dus. Geïnteresseerd? Kom dan snel bij ons langs voor een vrijblijvende kennismaking. Kijk voor meer informatie op onze website.

 • http://www.vck.tv

  In je campuswoning ontvang je radio- en TV-signaal van de Vereniging Campus Kabel. Dit is geen groot kabelbedrijf zoals Ziggo, maar een non-profit kabelvereniging die door studenten draaiende worden gehouden. Dit betekent dat het zenderpakket op studenten is afgestemd. Je kunt ook onze app gebruiken of TV kijken op je PC/laptop. Bij ons kan je ook actief worden. Dit kan bijvoorbeeld door te helpen bij het samenstellen van het zenderpakket en het onderhouden van het netwerk. Naast analoge televisie bieden wij ook digitale televisie aan via IPTV. Hiervoor hebben we onder andere een serverruimte in Vrijhof en een aantal schotels. We gebruiken hier ook eigen software voor. Je kunt dus ook bij ons terecht als je geïnteresserd bent in serverbeheer en software development.