Studententeams

Op de Universiteit Twente hebben we verschillende studententeams die zich bezig houden met het bouwen van duurzame voertuigen om te strijden tegen teams van andere universiteiten wereldwijd. In deze teams brengen studenten van verschillende opleidingen wetenschappelijk onderwijs en onderzoek samen met een hoop plezier!

Ben jij geïnteresseerd in een studententeam of ben je benieuwd wat zij doen? Klik op één van de linkjes hier beneden.

 • https://droneteamtwente.nl/

  DroneTeam Twente is het enige competitieve drone studententeam in Nederland. We werken met een toegewijd, multidisciplinair team om innovatie in drone technologie te versnellen. Ons hoofdproject is het maken van een humanitaire hulpdrone voor de IMechE UAS Challenge. Leden kunnen kiezen om zich te richten op subsystemen zoals beeldherkenning, aerodynamica, elektronica en structuur, maar ook niet-technische uitdagingen zoals externe zaken, PR en evenementen, financiën, en management.

 • https://electricsuperbiketwente.nl/

  Electric Superbike Twente ontwerpt, bouwt en racet een volledig elektrische racemotor! Ieder jaar staat er weer een nieuw team klaar om de wereld te laten zien dat elektrische mobiliteit niet alleen duurzaam, maar ook ontzettend spectaculair is!

  Dit doen ze om het racen te behouden voor toekomstige generaties. Het team heeft als doel om in 2022 MotoGP rondetijden te evenaren met een volledig elektrische motor!

 • https://www.greenteamtwente.nl/nl/

  Green Team Twente is hét studententeam van de Universiteit Twente dat de meest efficiënte waterstofauto van de wereld bouwt. In 2019 zijn we wereldkampioen geworden tijdens de Shell Eco Marathon. Naast deze jaarlijkse internationale race besteden we ook aandacht aan het creëren van meer waterstof en milieu bewustzijn. Dit proberen wij te bereiken met behulp van een documentaire, een regionale tentoonstelling, vlogs, educatieve workshops op middelbare scholen en nog veel meer. Wil je ons hele verhaal volgen? Volg ons op social media of bekijk onze website:www.greenteamtwente.nl

 • https://www.solarboattwente.nl/

  Wij zijn Solar Boat Twente, een multidisciplinair studententeam dat een boot op zonne-energie bouwt. Deze boot vaart op draagvleugels, waardoor het bijna lijkt alsof hij vliegt. We noemen dat foiling, wat de waterweerstand van onze boot aanzienlijk vermindert, waardoor hij efficiënter wordt. Bij het ontwerpen en ontwikkelen van deze boot draait alles om hydrodynamica en efficiëntie. Onze missie is om de maritieme sector te inspireren om duurzamer te worden, want duurzame innovaties ontbreken in die sector. Wil je meer weten? Neem een kijkje op onze website: https://www.solarboattwente.nl/

 • http://www.solarteam.nl

  Solar Team Twente ontwerpt, bouwt en test een zonneauto om mee te doen aan de meest uitdagende zonne-race ter wereld: de ruim 3000 kilometer lange World Solar Challenge dwars door de Australische Outback.
  Het team is multidisciplinair, de studenten verzorgen hun eigen management, marketing en natuurlijk de techniek. Ondersteunde door ruim 150 bedrijven uit regio Twente staat dit team garant voor topprestaties!