Duurzaamheid

Kick-In 2023 - No time to waste!

Looking for the Kick-Out party sustainability Lottery? Have a look here.

De Kick-In Commissie maakt elk jaar belangrijke stappen om de introductieweek van de Universiteit Twente duurzamer te maken. Voor grote evenementen zoals de Kick-In zijn er namelijk veel stappen, groot maar ook klein, die iedereen kan zetten om een verschil te maken. 

Hoe we de Kick-In duurzamer maken

  • We limiteren het gebruik van wegwerpverpakkingen tijdens onze eetgelegenheden door herbruikbare borden en bestek uit te delen en daarnaast minimaliseren we voedsel left-overs aan het eind van de activiteit.
  • We proberen constant onze afval scheiding te verbeteren met duidelijke afvalpunten. Je afval weggooien in de goede bak (papier, plastic, etc.) maakt recyclen makkelijker! Zoek naar de juiste afvalbak tijdens de Kick-In!
  • We werken gedurende de Kick-In met rPET bekers en een garantie systeem met recyclemunten. Lever je gebruikte bekertje in zodat we deze hoogwaardig kunnen recyclen! Op deze manier garanderen we een (dans)vloer die niet bezaaid is met plastic bekers en dragen we ons steentje bij aan een wereld zonder wegwerpplastic.
  • Overal op de campus zijn waterpunten te vinden en tijdens de Kick-In zetten we er nog meer neer, zodat jij altijd je flesje kan vullen in plaats van een wegwerp flesje te kopen.
  • De Kick-In draait (bijna) geheel op stroom van het net en niet van stroom geleverd door diesel generatoren. Alleen in het geval van onvoorziene omstandigheden kan er een generator ingezet worden.

Uitleg van het bekerrecyclesysteem

Deze Kick-In gebruiken we een recyclingsysteem voor onze plastic bekers. Hieronder geven we een kort overzicht van hoe dit systeem zal werken tijdens de Kick-In.

Wanneer ontvang je de ecomunt?
Je ontvangt een eco-munt op de eerste dag van de Kick-In bij de registratie. Daar zullen bemanningsleden achter de registratiebalie de ecomunt uitdelen samen met de noodtelefoonnummer kaart en het programmaboekje. 

Hoe werkt het inleveren van een ecocoin aan de bar?
Als je voor de eerste keer naar de bar gaat om een drankje te kopen, moet je je ecocoin gebruiken. Belangrijk om te weten is dat je zowel een consumptiemunt als een ecocoin nodig hebt om je eerste drankje te kopen. 

Hoe werkt het inleveren van een beker aan de bar? 
Zodra je je eco-munt hebt ingeleverd, krijg je een plastic beker met je drankje terug. Deze plastic beker dient nu als je nieuwe eco-munt. Dus als je je drankje leeg hebt en een nieuwe dink wilt kopen, moet je zowel je lege beker als een consumptiemunt inleveren. Pas dan krijg je een nieuwe dink, die vervolgens dient als je nieuwe eco-coin. Deze cyclus gaat door tot het einde van de activiteit of het feest.

Wat als ik mijn ecocoin of plastic beker kwijt ben? 
Als je je ecocoin of plastic beker verliest, moet je de volgende keer dat je naar de bar gaat om een drankje te kopen 2 consumptiemunten betalen. De prijs voor het vervangen van je ecocoin of plastic beker die je bent verloren is dus 1 consumptiemunt. Daarna, wanneer je je drankje hebt gekregen, zal de plastic beker die je hebt gekregen je nieuwe eco-munt zijn. Als je je beker echter opnieuw verliest, moet je opnieuw de extra consumptiemunt betalen.

Wat doe je aan het einde van een feest/wil je naar huis? 
Aan het einde van het feest kan het zijn dat je nog steeds een plastic beker in je hand hebt. Omdat de Kick-In meerdere dagen duurt, heb je ook de volgende dag een eco-coin nodig. Om je eco-coin terug te krijgen, kun je naar de bar gaan en je plastic beker inleveren. Let op: je hoeft geen consumptiemunt in te leveren. Zodra je je plastic beker hebt ingeleverd en bij de barman hebt aangegeven dat je naar huis gaat en graag een eco-coin wilt, krijg je je eco-coin. Dit is ook wat je moet doen als het niet het einde van het feest is, maar je eerder naar huis wilt.

Gooi ik mijn laatste beker weg op de Kick-Out Party?
Nee! Aan het einde van de Kick-Out Party kun je je lege beker inleveren voor een papiertje met een unieke code die dient als lootje. Je kunt zoveel bekers inleveren als je wilt. Je kunt deze code invoeren op de Kick-In website. Na de Kick-In geven we prijzen weg aan de winnaars.

Naast alles wat we al doen, grijpen we graag de kans aan om te verbeteren. Daarom horen we graag jouw feedback! Tegen het einde van de Kick-In zou je een online vragenlijst tegen kunnen komen waarin je je feedback kan geven over wat er volgens jou volgend jaar beter kan met het oog op een milieuvriendelijkere Kick-In. 

Meer informatie

Meer weten over wat de Kick-In doet op het gebied van duurzaamheid? Neem een kijkje in onze flyer of neem contact met ons op!