Goede doel 2019 - Stichting Move

Ieder jaar ondersteunt de Kick-In een goed doel door het onder de aandacht te brengen en geld op te halen. Dat doen we door de verkoop van Kick-In gadgets, een grote loterij en andere opvallende acties tijdens de Kick-In. Dit jaar zullen wij ons inzetten voor Stichting Move.  

Over stichting Move

Kinderen kunnen meer dan ze denken. Dat moeten ze wel eerst ervaren. Helaas is dat niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Daarom koppelt Move kinderen uit minder bedeelde wijken aan studenten. In een kortlopend project leren ze elkaars leefwereld kennen en bedenken de kinderen hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. Studenten helpen deze plannen te realiseren en geven zo samen met de kinderen hun buurt een boost. Ze knappen bijvoorbeeld het speelterrein op, maken een muurschildering, organiseren iets leuks voor bejaarden of houden een sportdag. Concrete projecten met zichtbaar resultaat. Op deze manier laat Move kinderen ontdekken wat ze waard zijn en dat zij de wereld kunnen veranderen.

Stichting Move is in 2009 opgericht door studenten uit Utrecht en inmiddels landelijk actief in tien grote studentensteden. In deze steden heeft Move al meer dan 400 projecten met kinderen van basisscholen uit minder bedeelde wijken en studenten uitgevoerd.

Move in Enschede

Sinds 2018 is Move actief in Enschede. In één jaar hebben meer dan 150 kinderen uit de wijken Boswinkel-Stadsveld, ’t Pathmos, Twekkelerveld, Velve-Lindenhof en Wesselerbrink samen gewerkt met ruim 40 studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogescholen Enschede. Samen hebben zij onder andere een graffiti muurschildering gemaakt om de wijk op te fleuren en verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een ontbijtshow voor eenzame ouderen, een sport toernooi om gezond gedrag te stimuleren en een afval opruimwedstrijd om de wijk op te schonen. De komende jaren werkt Move ambitieus verder aan het vergroten van haar impact in Enschede en staan er natuurlijk nog veel meer mooie projecten op de planning!

Meer informatie over Stichting Move is te vinden op www.stichtingmove.nl