Goede doel 2021 - Stichting Leergeld


  

Enschede is een prachtige stad die de afgelopen decennia veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt. Een hele leuke en gezellige binnenstad, de onderwijsinstellingen, een voetbalclub en veel bedrijven, waaronder ook vernieuwende start-ups. Wat veel mensen echter niet weten, is dat Enschede van oudsher een stad is waar armoede heerst. Dit vindt zijn oorsprong in de textielindustrie.

We schatten dat er in Enschede zo'n 5.000 kinderen zijn die door armoede worden getroffen. In hun familie zijn gewone dingen, zoals het bezitten van een fiets of lid zijn van een sportvereniging, niet vanzelfsprekend. Het draait allemaal om de kansen die je krijgt in het leven en of je kunt deelnemen aan je gemeenschap. Hier komt onze stichting om de hoek kijken. Wij proberen kinderen te helpen en ze de kans te geven om deel te nemen aan de samenleving en hun talenten te ontwikkelen!

Stichting Leergeld en Jeugdfonds Sport & Cultuur Enschede wil voorkomen dat kinderen (4 t/m 17 jaar) door geldgebrek niet kunnen deelnemen aan schoolgerelateerde en buitenschoolse activiteiten. Huishoudens met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum komen in aanmerking. Denk hierbij aan mensen die een inkomen hebben uit een dienstbetrekking of die zelfstandige of ondernemer zijn. Vorig jaar (2020) hebben we bijna 3.000 unieke kinderen in Enschede kunnen helpen en meer dan 12.000 aanvragen kunnen verwerken. Daarbij hebben we samenwerkingsverbanden met verschillende organisaties en instellingen om zoveel mogelijk gezinnen te bereiken.

Samen met een enthousiast team van vrijwilligers en verschillende partners voorzien we kinderen van: schoolspullen zoals een schooltas, de betaling voor een schoolreisje, zwemspullen, sportkleding, een fiets, zwemlessen, een computer voor thuisonderwijs, een lidmaatschap voor een sportvereniging (voetbal, tennis, fitness etc.) en lidmaatschappen voor een culturele instelling (muziek maken, dansen, theater, schilderen).

De verschillen tussen gezinnen worden in het coronatijdperk nog beter zichtbaar en we zijn heel blij dat we dit jaar het goede doel zijn van de Kick In van de universiteit. Met jouw bijdrage kunnen we het verschil maken en kunnen we ervoor zorgen dat kinderen in Enschede de kans krijgen om zich te ontwikkelen en mee te doen!

Bezoek onze website voor meer informatie!