Duurzaamheid

Kick-In 2020 Time to Discover! No time to waste!

De Kick-In Commissie maakt elk jaar belangrijke stappen om de introductieweek van de Universiteit Twente duurzamer te maken. Voor grote evenementen zoals de Kick-In zijn er namelijk veel stappen, groot maar ook klein, die iedereen kan zetten om een verschil te maken. 

Op de volgende manieren proberen wij de Kick-In duurzamer te maken:

  • Het gebruik van wegwerpverpakkingen verminderen tijdens onze eetgelegenheden en daarnaast minimaliseren we voedsel left-overs aan het eind van de activiteit.
  • We proberen constant onze afval scheiding te verbeteren met duidelijke afvalpunten. Je afval weggooien in de goede bak (papier, plastic, etc.) maakt recyclen makkelijker! Zoek naar de juiste afvalbak tijdens de Kick-In!
  • We proberen al onze deelnemers aan een fiets te helpen tijdens de Kick-In. Op de fiets zijn alle Kick-In activiteiten namelijk altijd dichtbij en bereikbaar!
  • We zijn met verschillende bedrijven en andere evenementen op de UT in gesprek om afspraken te maken waar we allemaal van profiteren. Een idee waar we hard aan werken is het gebruik van hard cups in plaats van wegwerpbekers.
  • De Kick-In Commissie werkt nauw samen met de Sustain commissie, die ons helpt om duurzamer te worden: van duurzame alternatieven voor crew T-shirts, tot een app waarmee papieren posters en brochures niet langer nodig zijn!
  • Overal op de campus zijn waterpunten te vinden en tijdens de Kick-In zetten we er nog meer neer, zodat jij altijd je flesje kan vullen in plaats van een wegwerp flesjes kopen.
  • Ook letten we op het gebruik van lokale producten. Ons bier wat er tijdens de Kick-In geschonken wordt, komt bijvoorbeeld van ons hoogst eigen Grolsch! Die ook nog eens een van de meest duurzame bierbrouwerijen ter wereld heeft!

Richting het einde van de Kick-In gaat ook onze online enquête van start, waar jij feedback kan geven op de duurzaamheid van de Kick-In en ons kan helpen om de Kick-In volgend jaar nog duurzamer te maken. Na afloop van de Kick-In kan je de enquête hier invullen. Alvast bedankt voor jouw hulp om de Kick-In nog duurzamer te maken! 

Kick-In 2020 Time to Discover! No time to waste!

Meer weten over wat de Kick-In doet op het gebied van duurzaamheid? Neem een kijkje in onze flyer of neem contact met ons op!