Duurzaamheid

Kick-In 2022 - No time to waste!

De Kick-In Commissie maakt elk jaar belangrijke stappen om de introductieweek van de Universiteit Twente duurzamer te maken. Voor grote evenementen zoals de Kick-In zijn er namelijk veel stappen, groot maar ook klein, die iedereen kan zetten om een verschil te maken. 

Op de volgende manieren proberen wij de Kick-In duurzamer te maken:

  • Het gebruik van wegwerpverpakkingen verminderen tijdens onze eetgelegenheden en daarnaast minimaliseren we voedsel left-overs aan het eind van de activiteit.
  • We proberen constant onze afval scheiding te verbeteren met duidelijke afvalpunten. Je afval weggooien in de goede bak (papier, plastic, etc.) maakt recyclen makkelijker! Zoek naar de juiste afvalbak tijdens de Kick-In!
  • We zijn met verschillende bedrijven en andere evenementen op de UT in gesprek om afspraken te maken waar we allemaal van profiteren. Een idee waar we hard aan werken is het gebruik van hard cups in plaats van wegwerpbekers.
  • De Kick-In Commissie werkt nauw samen met de Sustain commissie, die ons helpt om duurzamer te worden: van duurzame alternatieven voor crew T-shirts, tot een app waarmee papieren posters en brochures niet langer nodig zijn!
  • Overal op de campus zijn waterpunten te vinden en tijdens de Kick-In zetten we er nog meer neer, zodat jij altijd je flesje kan vullen in plaats van een wegwerp flesjes kopen.
  • Ook letten we op het gebruik van lokale producten. Ons bier wat er tijdens de Kick-In geschonken wordt, komt bijvoorbeeld van ons hoogst eigen Grolsch! Die ook nog eens een van de meest duurzame bierbrouwerijen ter wereld heeft!

Naast alles wat we al doen, grijpen we graag de kans aan om te verbeteren. Daarom horen we graag jouw feedback! Tegen het einde van de Kick-In zou je een online vragenlijst tegen kunnen komen waarin je je feedback kan geven over wat er volgens jou volgend jaar beter kan met het oog op een milieuvriendelijkere Kick-In. 

More information 

Meer weten over wat de Kick-In doet op het gebied van duurzaamheid? Neem een kijkje in onze flyer of neem contact met ons op!